Hizbollahs leder Nasrallah (Foto: @ActForIsrael)
Hizbollahs leder Nasrallah taler på storskjerm til sine følgere. (Foto: @ActForIsrael)

Over 230 europeiske og amerikanske lovgivere har underskrevet en oppfordring til EU om forbud mot Hizbollah

Terrororganisasjon Hizbollahs terrornettverk er ikke kun en trussel mot deres naboer, men også mot vestlige demokratier, står det blant annet i brevet.

– Terrororganisasjonen Hizbollahs terrornetverk er ikke kun en trussel mot deres naboer, men også vestlige demokratier, står det blant annet i brevet Det skriver i24NEWS.

Over 230 lovgivere fra begge sider at Atlanterhavet har oppfordret EU til å innføre et fullstendig forbud mot den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah, i et åpent brev sendt til Brüssel.

Blant underskriverne er representanter fra ulike partier i Europaparlamentet – Monika Hohlmeier, Nicola Beer, Petras Auštrevičius, Daniel Caspary, Lukas Mandl, Anna-Michelle Asimakopoulou, Stephan Albani, Cem Özdemir, Benjamin Strasser, samt de amerikanske senatorene Ted Cruz og Marco Rubio. Les mer her på politico.eu.

Transatlantic Friends of Israel inter-parliamentary group tok initiativ til brevet hvor landene oppfordres “til å skrinlegge den falske forestillingen om et skille mellom den sjiittiske terrororganisasjonens “militære” og “politiske” fløy. Hittil har EU kun forbudt Hizbollahs militære fløyer.

– De advarer om at Hizbollah er det iranske regimes mest dødbringende forlengede arm, som driver et globalt terrornettverk som ikke kun truer sine naboer, men også vestlige demokratier. Blant annet finnes det flere hundre Hizbollah-tilhengere i Tyskland.

Les MIFFs artikler om Hizbollah her.

I brevet vises det også til terrororganisasjonens parade i forbindelse med den årlige Quds-dagen. (Quds betyr Jerusalem på arabisk). I denne paraden på Quds-dagen oppfordres det til å “utslette den jødiske staten” – et ekko til de mørkeste kapitler i europeisk historie, står det i brevet.

I brevet understrekes det også at et fullt forbud mot Hizbollah ikke vil skade forbindelsene med Libanon eller destabilisere landet. “Den eneste muligheten Libanon har for reell økonomisk og politisk stabilitet er ved å fjerne Hizbollahs kvelertak.”

Hizbollah er en Iran-støttet terrororganisasjon som står på USAs og andre lands terrorliste. Tidligere i år ble Hizbollah forbudt i Tyskland. Les MIFFs artikkel om forbudet her.

– Du kan ikke forby mennesker eller ideer. Men du kan gjøre det vanskeligere, sa Benjamin Strasser som stod bak en resolusjon som oppfordret til tyske regjeringen til at forby Hizbollahs aktiviteter i Tyskland. Les MIFF Danmarks artikkel om resolusjonen her.

Hizbollah har selv avvist EUs distinksjon mellom deres politiske og militære fløyer og har sagt at deres politiske og væpnede kamp henger tett sammen.

Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009 holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber. Legg også merke til de gule flaggene for terrororganisasjonen Hizbollah. (Arkivfoto: Odd Østtveit)
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009 holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber. Legg også merke til de gule flaggene for terrororganisasjonen Hizbollah. (Arkivfoto: Odd Østtveit)

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbedet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart