Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi vil jevne Tel Aviv med jorden hvis Israel gjør det minste feilsteg

General Abolfazl Shekarchi truer med å jevne Haifa og Tel Aviv med jorden hvis Israel angriper Iran. (Foto: Skjermdump)
Iran truer med å utslette israelske byer hvis Israel angriper atomanleggene deres.

Den iranske hærens talsperson, brigadegeneral Abolfazl Shekarchi, advarer Israel om at «det minste feilsteg» fra Israel vil få den islamske republikken til å «jevne Haifa og Tel Aviv med jorden», skriver avisen Israel Hayom.

– Hvis vi merker det minste feilsteg fra det zionistiske regimet mot den islamske republikk, så vil vi angripe både missilbasene, som ifølge dem er ment å treffe Iran, og på kortest mulig tid vil vi jevne Haifa og Tel Aviv med jorden, sier Shekarchi til det halvstatlige iranske nyhetsbyrået Tasnim News.

Ifølge Shekarchi er Israel «enda ikke klar over» Irans militære evner.

Uttalelsen kommer etter at Aviv Kochavi, leder av det israelske forsvaret, sa at IDF hadde beredskapsplaner for et angrep mot Irans atomprogram hvis det blir nødvendig. Kochavi advarte samtidig Biden-adminstrasjonen om å gjeninntre i atomavtalen.

Kochavi sa også at atomavtalen var en dårlig avtale selv med forbedringer. Han mener at det er en uakseptabel trussel å tillate Iran å fortsette sitt kjernefysiske program og at det vil føre til et atomkappløp i regionen.

Også statsminister Benjamin Netanyahu advarer den islamske republikken.

– Jeg vil understreke at politikken min er klar: Vi vil ikke tillate Iran å bevæpne seg med atomvåpen. Jeg sier dette til både våre fiender og venner. Å trygge livene i landet vårt er vår viktigste oppgave, sier Netanyahu.

Iran anriker nå uran med en renhet på 20 prosent, langt høyere en hva atomavtalen med flere verdensmakter tillater. En renhet på 20 prosent er bare et kort, teknisk skritt fra 90 prosents renhet som brukes i atomvåpen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart