Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF: Mediehuset som ble bombet ble brukt til å kunne forstyrre Iron Dome

Al-Jalaa bygningen ble ødelagt i et israelsk luftangrep 15. mai 2021. Bygget ble brukt av Hamas. (Foto: Wikipedia)
Bygget som huset flere mediehus ble brukt av Hamas til elektronisk krigføring.

Det israelske forsvaret sier høyblokken som ble revet i et israelsk luftangrep under Gaza-krigen i mai, som blant annet huset nyhetsbyråene Associated Press (AP) og Al-Jazeera, ble brukt av Hamas til elektronisk krigføring.

Bombingen av det 12-etasjers bygget førte til internasjonal fordømmelse og oppfordringer fra USA om å beskytte journalister, skriver Israel Hayom.

IDF sier målet var «av høy militær verdi for Hamas», som brukte bygget til militær forskning og elektronisk krigføring. Blant annet ble bygget brukt til å utvikle et system som skulle forstyrre Israels rakettforsvar Iron Dome.

Iron Dome kalkulerer om en rakett er på vei mot befolket område og prøver deretter å skyte dem ned. Systemet klarer å stanse 90 prosent av rakettene, noe som har frustrert Hamas. Uten Iron Dome ville det vært betydelig høyere dødstall og skader som følge av de palestinske rakettene.

– Angrepet ble gjennomført for å begrense fiendens evner, ødelegge spesialutstyr og forhindre at det ble tatt i bruk under operasjonen, sier IDF.

Iron Dome skyter ned innkommende raketter. Nå prøver Hamas å utvikle teknologi som skal unngå rakettforsvaret.

Bygget ble totalødelagt for å være sikker på at utstyret ble ødelagt. Beboere og kontorarbeiderne i bygget fikk god tid på seg til å evakuere, slik at ingen ble skadet. Israel forsikret seg at alle var ute før bygget ble ødelagt.

– Denne hendelsen må settes inn i kontekst – Hamas opererer med viten og vilje blant sivilbefolkningen i Gaza og gjør det for å forhindre IDFs operative aktivitet, sier IDF videre.

Israels USA- og FN-ambassadør, Gilad Erdan, møtte nylig sjefen i AP for å informere ham om hvorfor Israel angrep bygget hvor de hadde sine kontorer på Gazastripen. Erdan tror ikke AP var klar over at Hamas brukte bygget.

– AP er et av de viktigste nyhetsbyråene i verden og Israel tror ikke at AP-ansatte var klar over at de ble kynisk brukt på denne måten av Hamas sin hemmelige enhet, sier den israelske ambassadøren etter møtet.

Erdan sa også i møtet at Israel vil være behjelpelige med å få inn varer og forsyninger til Gaza slik at kontorene til AP kan gjenoppbygges igjen.

Matti Friedman var tidligere journalist for Associated Press i Israel og Gaza. Han lærte seg raskt hva mediene vil rapportere og hva de vil fortie:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart