Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

IDF: Mediehuset som ble bombet ble brukt til å kunne forstyrre Iron Dome

Al-Jalaa bygningen ble ødelagt i et israelsk luftangrep 15. mai 2021. Bygget ble brukt av Hamas. (Foto: Wikipedia)
Bygget som huset flere mediehus ble brukt av Hamas til elektronisk krigføring.

Det israelske forsvaret sier høyblokken som ble revet i et israelsk luftangrep under Gaza-krigen i mai, som blant annet huset nyhetsbyråene Associated Press (AP) og Al-Jazeera, ble brukt av Hamas til elektronisk krigføring.

Bombingen av det 12-etasjers bygget førte til internasjonal fordømmelse og oppfordringer fra USA om å beskytte journalister, skriver Israel Hayom.

IDF sier målet var «av høy militær verdi for Hamas», som brukte bygget til militær forskning og elektronisk krigføring. Blant annet ble bygget brukt til å utvikle et system som skulle forstyrre Israels rakettforsvar Iron Dome.

Iron Dome kalkulerer om en rakett er på vei mot befolket område og prøver deretter å skyte dem ned. Systemet klarer å stanse 90 prosent av rakettene, noe som har frustrert Hamas. Uten Iron Dome ville det vært betydelig høyere dødstall og skader som følge av de palestinske rakettene.

– Angrepet ble gjennomført for å begrense fiendens evner, ødelegge spesialutstyr og forhindre at det ble tatt i bruk under operasjonen, sier IDF.

Iron Dome skyter ned innkommende raketter. Nå prøver Hamas å utvikle teknologi som skal unngå rakettforsvaret.

Bygget ble totalødelagt for å være sikker på at utstyret ble ødelagt. Beboere og kontorarbeiderne i bygget fikk god tid på seg til å evakuere, slik at ingen ble skadet. Israel forsikret seg at alle var ute før bygget ble ødelagt.

– Denne hendelsen må settes inn i kontekst – Hamas opererer med viten og vilje blant sivilbefolkningen i Gaza og gjør det for å forhindre IDFs operative aktivitet, sier IDF videre.

Israels USA- og FN-ambassadør, Gilad Erdan, møtte nylig sjefen i AP for å informere ham om hvorfor Israel angrep bygget hvor de hadde sine kontorer på Gazastripen. Erdan tror ikke AP var klar over at Hamas brukte bygget.

– AP er et av de viktigste nyhetsbyråene i verden og Israel tror ikke at AP-ansatte var klar over at de ble kynisk brukt på denne måten av Hamas sin hemmelige enhet, sier den israelske ambassadøren etter møtet.

Erdan sa også i møtet at Israel vil være behjelpelige med å få inn varer og forsyninger til Gaza slik at kontorene til AP kan gjenoppbygges igjen.

Matti Friedman var tidligere journalist for Associated Press i Israel og Gaza. Han lærte seg raskt hva mediene vil rapportere og hva de vil fortie:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart