Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas hyller Taliban etter seieren

Hamas-leder Ismail Haniyeh (t.h.) møtte ledelsen i Taliban i mai, etter den siste krigen mot Israel, i Doha i Qatar.
Mener at alle undertrykte folk kan lære av Taliban sin seier i Afghanistan.

Den palestinske terrorgruppen Hamas, som siden 2006 har hatt kontroll over Gazastripen, hyller Taliban etter deres overtakelse av makten i Afghanistan. Hamas-topp Moussa Abu Marzouk skriver i en Twitter-melding at Talibans seier er «noe alle undertrykte folk kan lære av», skriver Times of Israel.

«Taliban går seirende ut etter å ha blitt anklaget for å være bakstreverske og terrorister. De ble mer pragmatiske. De stod opp mot USA og deres agenter og nektet kompromisser, de har ikke blitt lurt av slagord som demokrati og valg. En lærdom for alle undertrykte folk», skriver Marzouk.

Hamas har også sendt ut en pressemelding hvor de gratulerer Taliban med de det omtaler som en seier mot USA. De gratulerer også det afghanske folket.

«Vi gratulerer det muslimske afghanske folket med deres seier over den amerikanske okkupasjonen av Afghanistan, og vil gratulerer Taliban-bevegelsen og deres modige lederskap med denne seieren, som kom som en kulminasjon av deres lange kamp de siste 20 årene», skriver Hamas.

I mai, etter den elleve dager lange krigen mot Israel, møtte Hamas-leder Ismail Haniyeh Taliban-ledelsen. Hvor møtet fant sted er ikke kjent, men både Hamas-ledelsen og Taliban-ledelsen har holdt til i Doha i Qatar. Taliban-ledelsen skal da ha gratulert Hamas med «deres seier» over Israel.

En palestinsk journalist tror det vil bli et tettere samarbeid mellom Hamas og Taliban fremover, skriver Jerusalem Post. Han tror også at Talibans seier vil virke oppmuntrende på palestinske terrorgrupper. Dette viser at USA og deres allierte kan bli beseiret, til tross for deres militære evner, sier han.

Både Taliban og Hamas er sunnimuslimske terrorgrupper som har som mål om å opprette islamske kalifater. Taliban har etter seieren i Afghanistan erklært at de vil opprette Det islamske emiratet Afghanistan.

«Hamas og Taliban kommer begge fra de samme radikale, jihadistiske islamske røttene, med en total likegyldighet for menneskeliv, frihet og demokrati», skriver menneskerettighetsadvokaten Arsen Ostrovsky.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart