Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)

Barak takket USA for nye 420 millioner kroner til Iron Dome

Israels forsvarsminister Ehud Barak møtte i går sin amerikanske kollega Leon Panetta i Pentagon for å motta nye millioner i forsvarsbistand fra USA.

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Under møtet takket Ehud Barak for den amerikanske regjeringens støtte til Israels Iron Dome-forsvarssystem, som uskadeliggjør kortdistanseraketter fra Gaza-stripen mens de fortsatt er i luften.

– Graden av forsvarssamarbeid mellom USA og Israel har aldri vært sterkere. Jeg var glad for å kunne informere minister Barak om at presidenten [Barack Obama] støtter Israel Iron Dome-system og ba meg skrive ut de 420 millioner kronene som Barak indikerte overfor meg at landet trenger dette budsjettåret, sa Panetta under en felles pressekonferanse med Barak.

– Målet mitt er å forsikre at Israel har de midlene de trenger hvert år, for å produsere disse avfyringsrampene som kan forsvare landets innbyggere. Dette er en del av vår ufravikelige forpliktelse på Israels sikkerhet og kommer i tillegg til vårt årlige sikkerhetsbidrag på 18 milliarder kroner, la forsvarsministeren til.

Til nå har USA bidratt med 1,23 milliarder kroner i utviklingen og produksjonen av Iron Dome-systemet, skriver Times of Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart