Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Barak takket USA for nye 420 millioner kroner til Iron Dome

Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Israels forsvarsminister Ehud Barak møtte i går sin amerikanske kollega Leon Panetta i Pentagon for å motta nye millioner i forsvarsbistand fra USA.

Under møtet takket Ehud Barak for den amerikanske regjeringens støtte til Israels Iron Dome-forsvarssystem, som uskadeliggjør kortdistanseraketter fra Gaza-stripen mens de fortsatt er i luften.

– Graden av forsvarssamarbeid mellom USA og Israel har aldri vært sterkere. Jeg var glad for å kunne informere minister Barak om at presidenten [Barack Obama] støtter Israel Iron Dome-system og ba meg skrive ut de 420 millioner kronene som Barak indikerte overfor meg at landet trenger dette budsjettåret, sa Panetta under en felles pressekonferanse med Barak.

– Målet mitt er å forsikre at Israel har de midlene de trenger hvert år, for å produsere disse avfyringsrampene som kan forsvare landets innbyggere. Dette er en del av vår ufravikelige forpliktelse på Israels sikkerhet og kommer i tillegg til vårt årlige sikkerhetsbidrag på 18 milliarder kroner, la forsvarsministeren til.

Til nå har USA bidratt med 1,23 milliarder kroner i utviklingen og produksjonen av Iron Dome-systemet, skriver Times of Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart