Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Regnet hamrer ned i en gate i Tel Aviv. (Foto: Ron Almog, flickr.com)
Regnet hamrer ned i en gate i Tel Aviv. (Foto: Ron Almog, flickr.com)

Overflod av vann gir mindre behov for avsalting

De to siste åra har det vært forholdsvis mye nedbør i Israel. Som et resultat kan avsaltingen av sjøvann skrus ned til bare 70 prosent av kapasiteten.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Den maksimale kapasiteten i Israel for å avsalte sjøvann er på 510 millioner kubikkmeter. I år vil man bare bruke 360 millioner, melder Jerusalem Post. Men skulle det komme tørrere år siden, har Israel kapasiteten til å mestre det uten problemer.

På grunn av det reduserte behovet for avsaltet vann, og på grunn av at de lokale vannverkene blir stadig mer effektive, ble prisen på vann redusert med 5 prosent fra 1. januar. Israel har også fått økt vanntilførsel ved å behandle brakkvann og avfallsvann bedre.

 

Vann til Jordan og PA
I desember undertegnet Israel en avtale med Jordan og det palestinske styret (PA) om at de skal kjøpe vann fra et avsaltingsanlegg som skal bygges i Akaba i Jordan. Anlegget skal produsere 80 millioner kubikkmeter ferskvann i året. Israel skal også bruke noe av dette vannet. I stedet skal Jordan få kjøpe mer av vannet fra Gennesaretsjøen.

 

Kilde: En artikkel av Sharon Udadin på jpost.com (Jerusalem Post) 2. januar 2014.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart