Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Igjen vaier Hamas-flagg på Vestbredden

For første gang på flere år feiret Hamas åpent på gatene i palestinske byer på Vestbredden tirsdag. Store folkemengder ropte slagord om kidnapping av nye israelere, sang lovord om terrorstyrkene til Hamas og lovte å fortsette jihad til Israel er ødelagt.

– Mange israelere som fulgte direktesendingene tirsdag kunne bli følelsesmessig engasjert, og til og med gråte en skvett over synet av en israelsk soldat som kommer hjem etter fem og et halvt år i fangenskap. Men mange israelere kunne ikke se prisen det kostet, skriver Avi Issacharoff. Ha’aretz journalisten og hans mange kilder så tydelig hvilken farge som dominerte de palestinske byene på Vestbredden tirsdag. De grønne flaggene til Hamas er aldri blitt løftet så høyt siden valgseieren i januar 2006. Etter Hamas-kuppet på Gaza-stripen i juni 2007, da Fatah svarte med å slå hardt ned mot den islamistiske bevegelsen på Vestbredden, har Hamas-tilhengerne på Vestbredden unngått massedemonstrasjoner.

– Hamas har igjen løftet hodet på Vestbredden. Det skjer med Israels hjelp. Gilad Shalit fangeutvekslingen har på mange måter gitt Hamas overlevelseshjelp, skriver Issacharoff.
Den sivile og militære strukturen til Hamas på Vestbredden er blitt kraftig svekket de siste årene, og støtten i befolkningen har sunket.
Fangeutvekslingen er, slik Issacharoff ser det, den islamistiske bevegelsens første politiske seier siden palestinernes parlament fikk grønt flertall i 2006.

– Det var en trist dag, da Hamas ble hyllet på gatene, mener Issacharoff.

I Beitunia sang folkemengden igjen og igjen «Folket ønsker en ny Shalit» mens de ventet på de løslatte fangene. I Gaza og Kairo stod Hamas-ledere ved siden av løslatte terrorister og erklærte at terrorangrepene vil fortsette, især nye kidnappinger for å tvinge gjennom frihet for flere fanger.

Issacharoff innrømmer at motivasjon til å kidnappe israelere alltid har vært til stede, argumentet som blir brukt av sikkerhetsekspertene som støtter fangeutvekslingen. Problemet er at motivasjonen aldri har vært så stor som den er nå. Fangeutvekslingen har helt klart økt lysten hos alle palestinske grupper, ikke bare hos Hamas, til å kidnappe flere soldater eller sivile.

– Israel vil nå stå overfor trussel om kidnappinger ikke bare fra Hamas, men også fra andre palestinske organisasjoner, skriver Issacharoff.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart