Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Benjamin Netanyahu er vant med å være i begivenhetenes sentrum. Nå blir det TV-serie om livet hans. (Foto: GPO/Flickr)

Lager TV-serie om «Bibi» Netanyahu

Anerkjent filmskaper står bak serie om den israelske statsministeren.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den prisbelønte manusforfatteren Kirk Ellis er hentet inn for å skrive manus til en TV-serie basert på biografien om livet til den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Det melder det amerikanske bransjebladet Variety.

Det er den amerikanske TV-kanalen og strømmetjenesten HBO som har kjøpt serien, som vil hete «Bibi», kallenavnet til Netanyahu. Det Tel Aviv-baserte produksjonsselskapet Abot Hameiri skal stå for selve produksjonen.

Abot Hameiri er kjent for å ha produserte israelske versjoner av populære internasjonale realityserier, som X-Factor, America’s Got Talent, The Bachelor og The Survivor. Selskapet har også produsert det israelske TV-programmet «Shtisel», som er tilgjengelig for nordmenn på strømmetjenesten Netflix.

Manusforfatter Ellis er mest kjent for sitt arbeid med miniserien «John Adams» fra 2008 om en av de første amerikanske presidentene. Denne serien gjorde at Ellis vant blant annet to Emmy-priser og en Golden Globe.

TV-serien «Bibi» skal baseres på boken til Ben Caspit, en høyprofilert israelsk journalist, som heter «The Netanyahu Years».

– Ben Caspits innsiktsfulle bok demonterer hvordan privatlivet alltid former offentlige anliggender, og det er ingen mangel på konflikt – eller meninger – når det kommer til Benjamin Netanyahu, sier Ellis i en uttalelse.

Benjamin Netanyahu er Israels lengstsittende statsminister.

Er dette en serie du gleder deg til å se? Svar i kommentarfeltet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart