Sarkozy sendte «vennskapsbrev» til Netanyahu

Frankrikes president Nicolas Sarkozy har sendt et personlig brev til statsminister Benjamin Netanyahu hvor han kommenterer IAEA-rapporten om Irans atomprogram. Brevet er undertegnet med ordene "i vennskap" og den franske presidentens egen håndskrift.

Dette er ganske uvanlig i diplomatisk korrespondanse, skriver Yedioth Aharonoth. Sarkozy bruker uvanlig sterk ordbruk mot Teheran i brevet, og lover at Frankrike vil lede an i å innføre strengere sanksjoner. Brevet blir tolket som et forsøk fra Sarkozys side på å gjenoppbygge forholdet til Netanyahu, etter at Sarkozy kalte den israelske statsministeren en «løgner» i en privat samtale med USAs president Barack Obama. Samtalen ble oppfanget av journalister, fordi statslederne ikke hadde tatt av sine mikrofoner.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart