Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet i januar 2013.
Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet i januar 2013.

Abbas krever byggestans og løslatelse av flere fanger

PA-president Mahmoud Abbas setter betingelser for å fortsette forhandlinger med Israel etter at den avtalte forhandlingsperioden løper ut 29. april. - Det er uaktuelt, svarer Yuval Steinitz i den israelske regjeringen.

Mandag 3. mars hadde PA-president Mahmoud Abbas besøk av det israelske Knesset-medlemmet Zehava Gal-On, leder av det venstreorienterte partiet Meretz.

– Den eneste sjansen for at vi vil gå med på å utvide perioden for forhandlinger [etter 29. april] er om Netanyahu erklærer en byggestans og løslater mer fanger, sa Abbas, ifølge Jerusalem Post.

Abbas kom med dette signalet samme dag som Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte USAs president Barack Obama i Det hvite hus. Abbas skal etter planen komme til Det hvite hus 17. mars.

I samtalen med Gal-On avviste Abbas at han krever «rett til å vende tilbake» for fem millioner palestinere.

– Jeg ønsker ikke å ødelegge Israel og ingen flyktninger vil vende tilbake til Israel uten at Israel tillater det, sa han.

– Jeg forventer at Israel bestemmer seg for et tall for antall flyktninger de vil integrere hvert år, la han til. Kravet om «rett til å vende tilbake» har tidligere veltet forhandlinger mellom Israel og palestinerne.

 

Avviser byggestans

Yuval Steinitz, statsråd i Netanyahus regjering, avviser kravene som Abbas kommer med for å forlenge forhandlingene.

– Det er uaktuelt, sier Steinitz til Israel Radio.

Steinitz, som er med statsministeren på hans besøk i USA, sier Israel får stor forståelse for sin posisjon i forhandlingene fra lederne i den amerikanske Kongressen.

– Lederne både i Senatet og Representantenes hus forstår at hovedhindringen for fred er at palestinerne avviser det jødiske folkets rett til deres egen stat, sier Steinitz.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart