Søk
Den saudiske journalisten Abdulrahman Al-Rashed. (Foto: Skjermdump, Abu Dhabi Strategic Debate)
Den saudiske journalisten Abdulrahman Al-Rashed. (Foto: Skjermdump, Abu Dhabi Strategic Debate)

Saudiarabisk redaktør: – Arabere fra Israel bør få arbeide i Saudi-Arabia

Abdulrahman Al-Rashed har flere forslag som kan skape forbindelser mellom Saudi Arabia og Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Saudiarabiske Abdulrahman Al-Rashed er en internasjonalt anerkjent journalist og redaktør som har intervjuet flere av verdens statsledere.

Han har tidligere vært daglig leder i nyhetskanalen Al Arabiya og sjefsredaktør i den London-baserte dagsavisen Asharq al-Awsat og søsterpublikasjonen Al-Majalla. Han skriver forsatt politiske analyser i Asharq al-Awsat.

Nylig ble Al-Rashed intervjuet av amerikansk-jødiske Joseph Braude. Han er journalist, forfatter, programleder og ekspert på Midtøsten.

Joseph Braude til venstre (Foto: Facebook)
Joseph Braude (til venstre) med den saudiarabiske journalisten Turki al-Dakhil fra Al-Arabiya (Foto: Facebook)

Intervjuet ble publisert på nettsiden til den amerikanske konservative tenketanken Hudson Institute 7. desember og gjengitt i Yedioth Aharonoth fredag 9. desember.

I intervjuet sa Al-Rashed at Saudi-Arabia bør bli mer åpent og tolerant med ikke-muslimene som arbeider i landet. Da Braude spurte om det også skulle gjelde for jøder, begynte Al-Rashed å reflektere over Saudi-Arabias forhold til Israel.

– For det første – uten å løse det palestinsk-israelske spørsmålet er det ikke mulig å realitetsbehandle dette temaet. Jeg mener at dette hovedsakelig er et politisk spørsmål, ikke religiøst. Dersom vi får løst konflikten, enten basert på Det arabiske fredsinitiativet eller en annen plan, vil det bli mye lettere å forbedre forholdet mellom saudiarabere, andre arabere, jøder generelt og israelere, svarte han.

Al-Rashed foreslo deretter å bruke kreative økonomiske insentiver for å bedre forholdet mellom Saudi-Arabia og Israel.

– Dersom spørsmålet er hva man nå kan gjøre for å forbedre relasjonene, vil kanskje et nytt steg være for Saudi-Arabia å oppheve forbudet mot å gi arbeidsvisum for arabere med israelsk statsborgerskap, og for Israel å oppmuntre israelske arabere til å ta arbeid i hvilket som helst arabisk land.

– Sett med saudiarabiske øyne kan en slik endring gjerne bli offentlig kjent fordi den vil bli ansett å tjene palestinere på begge sider av den grønne linjen. Israelske arabere som har hatt suksess innen høyteknologi, industri, medisin og andre områder i Israel, vil ta med seg de menneskelige nettverkene og profesjonelle partnerskapene når de reiser ut. De kan fungere som menneskelige broer og dermed hjelpe til med å utvikle partnerskap mellom befolkningen på begge sider, sa Al-Rashed.

En muslimsk kvinne tester et VR-headset (Foto: Microsoft Israel på Facebook)
En muslimsk kvinne fra Israel tester et VR-headset på Microsofts nye kontor i Nazareth (Foto: Microsoft Israel på Facebook)

Han foreslo også at den arabiske liga, som holder til i Kairo, tar et initiativ for å normalisere forholdet til israelske arabere. Ligaen har tidligere stått i fremste rekke i kampen mot normalisering mellom Israel og de arabiske landene.

– Til dem kan vi si at mange jødiske israelere har doble statsborgerskap og dermed kan de arbeide nesten hvor som helst i regionen ved å bruke det ikke-israelske passet, mens de fleste israelske arabere er forhindret fra å arbeide i arabiske land fordi de bare har israelsk statsborgerskap. På tilsvarende måte kan mange israelske selskaper eksportere varer til arabiske markeder gjennom utenlandske selskaper, mens arabiske bønder i Israel ikke kan selge tomatene sine på markedet i Gulfen, sa Al-Rashed.

I Israel har intervjuet allerede blitt mottatt med interesse hos enkelte organisasjoner. Representanter fra Israel Peace Initiative, som ønsker å bistå med å utvikle relasjoner gjennom en forsonende avtale mellom Israel, palestinerne og andre land i regionen, uttalte at Al-Rasheds ideer representerer en forfriskende forandring.

De la til at dette er riktig tid for israelere og arabiske naboer å bevege seg forsiktig mot en diplomatisk prosess, og at slike kreative ideer er en god måte å oppnå dette på.

 

Relaterte artikler:

Bil fra Saudi-Arabia på et helt uventet sted

Hvilket land blir det neste? Tsjad, Somalia eller kanskje Saudi-Arabia?

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart