Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels innreisenekt for Grass vekker reaksjoner

Forfatter Salman Rushdie kritiserer Israels beslutning om å utestenge den tyske dikteren Günter Grass. (Foto: Alexander Baxevanis)
Forfatter Salman Rushdie kritiserer Israels beslutning om å utestenge den tyske dikteren Günter Grass. (Foto: Alexander Baxevanis)
- Idiotisk og selvutslettende, påstår den amerikanske Israel-vennen Alan Derschowitz. "Å nekte ham innreise er galt", mener Salman Rushdie (bildet).

Som følge av den tyske forfatteren Günter Grass’ anti-israelske dikt der han hevder landet er en «trussel mot verdensfreden», har regjeringen i Israel valgt å nekte ham innreise. Dette har ført til reaksjoner rundt om i verden.

Flere tyske ministere har gått offentlig ut og beskyttet Grass’ ytringsfrihet. Helseminister Daniel Bahr har beskrevet Israels utestengelse som «fullstendig overdrevet».

– Jeg kan ikke akkurat se for meg at Grass har noen som helst interesse av å vise seg i Israel, hevdet Bahr i et intervju.

– Ok å bli kvalm
Også den kjente iranske forfatteren, fredsprisvinneren og eks-muslimen Salman Rushdie har uttalt seg skeptisk til den israelske regjeringens beslutning.

– Det er helt ok å bli kvalm av Günter Grass-diktet, men å utestenge ham er barnslig simpelt. Svaret på ord må alltid være nye ord, skrev han på sin Twitter-konto.

Rushdie beskriver diktet til Grass som «dårlig», men forsvarer ham likevel mot antisemittiske anklager. Han mener forfatteren har skrevet noen av de beste «litterære motsvarene» til nazismen i Tyskland.

Mener Grass burde blitt ønsket velkommen
En av Israels tyngste forsvarere, den amerikanske advokaten Alan Derschowitz, kritiserer også Israels regjering. Han mener Grass burde blitt ønsket velkommen til Israel, for å kunne «se virkelige fakta på bakken, om at Israel er et lite land som forsvarer seg så godt de kan fra eksistensielle trusler fra Irans politikk om å utvikle atomvåpen, og gjennom den økende islamiseringen i Israels nabolag».

Ifølge Derschowitz fører den israelske beslutningen til å svekke Israels «ellers sterke sak for å ekskludere personer som utgjør en virkelig trussel til Israels innbyggeres fysiske sikkerhet. Grensekontroll burde handle om å ta hånd om virkelige sikkerhetstrusler».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart