Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Wiesenthal-senterets Efraim Zuroff roper "Halleluja" etter at nazistisk krigsforbryter har blitt arrestert i Ungarn. (Foto: Wikipedia)
Wiesenthal-senterets Efraim Zuroff roper "Halleluja" etter at nazistisk krigsforbryter har blitt arrestert i Ungarn. (Foto: Wikipedia)

Nazistleder arrestert i Ungarn

95 år gamle Laszlo Csatary har vært en av de mest ettersøkte nålevende nazistlederne fra Den andre verdenskrig. Nazijeger Efraim Zuroff (bildet) er strålende fornøyd med at han nå er bak lås og slå.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Torsdag arresterte ungarsk politi Csatary og siktet ham for menneskerettighetsbrudd mot de 15.700 jødene han sørget for å deportere til tyske konsentrasjonsleire under krigen. Simon Wiesenthal-senterets Efraim Zuroff, som til daglig arbeider med å spore opp krigsforbrytere fra Holocaust, er fornøyd med arrestasjonen. Det var han som fant ut tidligere i år at Csatary oppholdt seg i Ungarns hovedstad Budapest.

– Halleluja! Du vil ikke tro hva dette betyr for meg. Det er en stor og viktig seier, sier han til Jerusalem Post.

Men ikke før den britiske avisen The Sun i forrige uke publiserte bilder de hadde tatt av Csatary i Ungarn, begynte saken å spinne. Flere lands regjeringer har siden den gang lagt press på myndighetene om å arrestere ham.

– Det er veldig enkelt. Vi står i gjeld til The Sun, sier Zuroff, som fortsatt mener det er viktig å jakte på Holocaust-forbrytere over 60 år etter krigen.

– Ikke se på Csatary som gammel og svak. Se på ham som en som på høyden av sin makt misbrukte den til å drepe mennesker.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart