Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Khamenei: – Israel vil snart forsvinne

Ayatollah Ali Khamenei ved markeringen av Id al-fitr 15. juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)
Irans leder Ayatollah Ali Khamenei ved markeringen av Id al-fitr i Teheran 15. juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)
Den iranske lederen truer nok en gang med å utslette den jødiske staten.

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei avviser fred mellom Israel og palestinerne og sier Israel «snart vil forsvinne», skriver Times of Israel.

– Zionist-regimet vil ikke vare. Det viser all historisk erfaring med absolutt sikkerhet. Det er ingen tvil om at det zionistiske regimet vil forsvinne om ikke lenge, sier Irans øverste leder gjennom sin engelsk-språklige Twitter.

Han ønsker en folkeavstemming om «retten til retur» for de palestinske flyktningene. Det mener han vil framskynde utslettelsen av den jødiske staten, ved at jødene blir i mindretall og Israel blir en arabisk stat nummer 22 og en muslimsk stat nummer 57. Det samme målet deles av en rekke norske politiske partier og organisasjoner, som også støtter «rett til retur».

I en tale til nasjonen 15. juni hyllet Khamenei også iranere som stilte opp på den anti-israelske Al-Quds-paraden. Al-Quds-dagen, eller Jerusalem-dagen, er en demonstrasjon mot Israels kontroll over Jerusalem. Mange av deltakerne ropte «død over Israel» i forbindelse med markeringen.

Iran har markert Al-Quds-dagen siden den islamske revolusjonen i 1979. Den islamske republikken anerkjenner ikke Israel og støtter en rekke anti-israelske terrorgrupper som Hamas og Hizbollah-militsen i Libanon.

Det er ikke første gang Iran truer med Israels utslettelse.

I mai sendte Iran flere raketter mot Israel fra en militærbase i Syria. Det var den største militære konflikten mellom Israel og den islamske republikken.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart