Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ayatollah Ali Khamenei ved markeringen av Id al-fitr 15. juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)
Irans leder Ayatollah Ali Khamenei ved markeringen av Id al-fitr i Teheran 15. juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)

Khamenei: – Israel vil snart forsvinne

Den iranske lederen truer nok en gang med å utslette den jødiske staten.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei avviser fred mellom Israel og palestinerne og sier Israel «snart vil forsvinne», skriver Times of Israel.

– Zionist-regimet vil ikke vare. Det viser all historisk erfaring med absolutt sikkerhet. Det er ingen tvil om at det zionistiske regimet vil forsvinne om ikke lenge, sier Irans øverste leder gjennom sin engelsk-språklige Twitter.

Han ønsker en folkeavstemming om «retten til retur» for de palestinske flyktningene. Det mener han vil framskynde utslettelsen av den jødiske staten, ved at jødene blir i mindretall og Israel blir en arabisk stat nummer 22 og en muslimsk stat nummer 57. Det samme målet deles av en rekke norske politiske partier og organisasjoner, som også støtter «rett til retur».

I en tale til nasjonen 15. juni hyllet Khamenei også iranere som stilte opp på den anti-israelske Al-Quds-paraden. Al-Quds-dagen, eller Jerusalem-dagen, er en demonstrasjon mot Israels kontroll over Jerusalem. Mange av deltakerne ropte «død over Israel» i forbindelse med markeringen.

Iran har markert Al-Quds-dagen siden den islamske revolusjonen i 1979. Den islamske republikken anerkjenner ikke Israel og støtter en rekke anti-israelske terrorgrupper som Hamas og Hizbollah-militsen i Libanon.

Det er ikke første gang Iran truer med Israels utslettelse.

I mai sendte Iran flere raketter mot Israel fra en militærbase i Syria. Det var den største militære konflikten mellom Israel og den islamske republikken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart