Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Føler han har hele det israelske folk i ryggen

Benjamin Netanyahu sa at han føler støtten fra Israel i ryggen, rett før han satte seg på flyet til New York onsdag kveld. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu sa at han føler støtten fra Israel i ryggen, rett før han satte seg på flyet til New York onsdag kveld. (Foto: GPO)
I dag skal Israels statsminister Benjamin Netanyahu tale til FNs generalforsamling. Onsdag kveld publiserte han en pressemelding der han kritiserte talen til Iran-president Mahmoud Ahmadinejad.

– Når det gjelder Iran, er vi alle samlet i målet om å forhindre dem fra å skaffe seg atomvåpen. På en dag der vi [jøder] ber om å bli skrevet inn i Livets bok, ble scenen gitt til et tyrannisk iransk regime som benytter enhver anledning til å dømme oss til døden. På Jom Kippur-kvelden, hellig for det jødiske folk, valgte den iranske tyrannen [president Mahmoud Ahmadinejad] offentlig – foran hele verden – å be om at vi måtte forsvinne. Det er en svart dag for dem som valgte å bli igjen i auditoriet for å høre disse hatefulle ordene, skrev statsminister Benjamin Netanyahu i sin pressemelding.

Ahmadinejad nevnte aldri utslettelse av Israel som et mål i sin tale for FNs generalforsamling onsdag, men hevdet at «usiviliserte sionister» truer med å angripe landet hans. Mens USA, Canada og Israel ikke sendte delegater for å overvære talen, valgte EU å bli sittende i salen. Deres konklusjon var at presidenten ikke krysset noen «rød linje» under sitt innlegg, heller ikke i forhold til Israel. Ahmadinejad har flere ganger tidligere tatt til orde for å utslette Israel fra kartet.

– Jødene overvinner hindre
Netanyahu forklarte at han vil ta et oppgjør med Ahmadinejads tale, når han selv skal i ilden torsdag kveld.

– I innlegget jeg skal holde foran representantene for nasjonene i FNs generalforsamling, vil de høre vår respons. Som statsminister i Israel, staten til det jødiske folk, arbeider jeg hver dag for at Iran ikke skal skaffe seg atomvåpen. Historien viser at de som ønsker å fjerne oss fra kartet mislykkes, mens det jødiske folket overvinner alle hindre, sa statsministeren.

Presenterer røde linjer
Til Times of Israel sier flere av hans medarbeidere at talen til Netanyahu kan bli endret helt til det siste minutt, etter som mannen som står på scenen rett før Netanyahu er Mahmoud Abbas. Det er knyttet spenning til om PA-presidenten vil anerkjenne Holocaust og snakke positivt om jødenes historiske tilknytning til Israel i sin tale, slik han lovet under en samtale med jusprofessor Alan Dershowitz tidligere denne uken.

Kildene sier statsministerens innlegg har «betydelig» innhold og vil trolig også skissere «røde linjer» for Iran, som ikke bør krysses dersom de ønsker å unngå militær konfrontasjon med Israel.

– Har folket i ryggen
Rett før Netanyahu satte seg på flyet til New York onsdag kveld, snakket han om støtten han føler fra hele nasjonen.

– Folket er forent i kravet om at Iran ikke må oppnå atomvåpen. Jeg reiser til FN for å tale i folkets sted. Vi har vunnet over mange fiender tidligere og vi vil overvinne også denne, sa han.

Vil du se Netanyahus tale live i kveld, kan du gjøre det her.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart