Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To av tre israelske jøder støtter alenegang mot Iran

Et stort flertall av jødene i Israel støtter militær alenegang mot Iran dersom det blir nødvendig. (Kilde: Meningsmåling fra Israel Hayom/ New Wave Research)
Et stort flertall av jødene i Israel støtter militær alenegang mot Iran dersom det blir nødvendig. (Kilde: Meningsmåling fra Israel Hayom/ New Wave Research)
Dersom statsminister Benjamin Netanyahu på et tidspunkt ser seg nødt til å gå på et israelsk alenetokt mot Irans atomprogram, har han 65,6 prosent av landets jøder i ryggen.

Tallene kommer fram i en ny undersøkelse fra Israel Hayom og New Wave Research. To tredjedeler av Israels jødiske befolkning mener en soloaksjon mot Irans atomprogram, selv uten støtte fra det internasjonale samfunnet, er det rette å gjøre om det blir nødvendig. Kun 21,8 prosent er imot, mens 12,5 prosent svarer at de ikke har noen mening.

På spørsmål om hva de synes om statsminister Benjamin Netanyahus tale til FNs generalforsamling, der han nok en gang lovet at Israel vil stå alene mot Iran om nødvendig, svarte 51,4 prosent at de syntes den var «god». 37,7 prosent hadde ingen formening, mens 10,9 prosent synes ikke den var noe bra.

Den store brorparten deler også Netanyahus skepsis til om atomforhandlingene med Iran vil føre noe godt med seg. Hele 84 prosent av de spurte israelske jødene tror ikke at samtalene vil føre til at Iran forlater sitt atomvåpenprogram. 6,6 prosent er uenig.

Med finansminister Yair Lapids raskt dalende popularitet i israelsk politikk, er Netanyahu igjen den mest populære statsministerkandidaten. Hele 52,7 prosent mener han er mest kvalifisert, mens opposisjons- og Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich på andreplass kun får 8,2 prosent. Lapid på sin side havner sist med 2,9 prosent. 22,1 prosent har ingen formening.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart