Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Ber FN om hjelp til å frigi israelere fanget av Hamas

Både politikere og familiene til savnede israelere ber FNs generalsekretær om hjelp.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

FNs generalsekretær António Guterres møtte mandag familiene til tre israelere blir som blir holdt fanget av Hamas på Gaza-stripen. Sersjant Oron Shaul, som antas å være død, og sivilistene Abera Mengistu og Hisham Shaaban al-Sayed skal være i terrorgruppens fangenskap. Familien til de savnede ba FN-sjefen om å personlig involvere seg i arbeidet med å få dem tilbake til Israel, skriver Yedioth Ahronot.

– Jeg har ikke noe liv uten min sønn. Jeg har verken dag eller natt. Jeg ber deg om hjelp til å få min sønn hjem. Jeg ber om at du ikke forlater Gazastripen uten å få et livstegn fra min sønn Abera og at du krever at Hamas løslater han umiddelbart, fortalte hans mor, Agernash, til Guterres mens hun gråt i fortvilelse.

Abera har vært savnet i over 1000 dager, etter at han selv krysset inn til Gazastripen. Israeleren med etiopisk opphav skal ha psykiske lidelser.

Guterres skal onsdag besøke den Hamas-kontrollerte enklaven. Generalsekretæren lovet familiene at han personlig skal ta opp temaet og at FN-organene skal jobbe med å få løslatt israelerne som holdes fanget av Hamas.

– Min ektemann er allerede død og jeg venter på et svar [på hva som har hendt med min sønn]. Jeg ber om at du legger press på lederne på Gazastripen når du besøker dem på onsdag, sa Zahava Shaul, mor til den savnede sersjanten.

Mengistu-familien ba Guterres opprette en FN-arbeidsstyrke som kan jobbe med den humanitære situasjonen til Abera og de andre fangene fram til de kommer hjem.

– Saken til Abera er i høyeste grad en humanitær oppgave. En uskyldig sivil som ikke har noe med konflikten å gjøre og som holdes fanget i strid med alle lover og konvensjoner du har satt, fortalte familien til den savnede til FN-sjefen.

Israels FN-ambssadør, Danny Danon, var også til stede på møtet. Han mener FN må gjøre mer for å presse Hamas til å returnere fangene til Israel.

– Hamas holder våre soldater og sivile hensynsløst fanget, sa Danon.

Familien til løytnant Hadar Goldin, som Hamas nekter å utlevere liket av, var ikke til stede på møtet. De har planlagt et møte med Guterres i New York om to uker.

Under besøket i Israel har president Reuvin Rivlin, statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Avidgor Lieberman, opposisjonsleder Isaac Herzog og flere andre tatt opp fange-spørsmålet med FNs generalsekretær.

Abera Mengistu har vært savnet i over 1000 dager. (Foto: Privat)
Den israelske statsborgeren Abera Mengistu har vært savnet i over 1000 dager. (Foto: Privat)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart