Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel ba Tor Wennesland viderebringe advarsel

Tor Wennesland. (Foto: FN)
Ba den norske FN-utsendingen om å gi en tydelig beskjed til Hamas.

Israel har angivelig sendt en melding til terrorgruppen Hamas, hvor de har advart om en større militær respons hvis rakettangrepene fortsetter.

I løpet av helgen har terrorister på Gazazastripen avfyrt rundt 45 raketter mot det sørlige Israel, som har forårsaket skader og traumer i flere israelske lokalsamfunn langs grensen mot Gaza. Det israelske forsvaret skal ha svart på rakettangrepene med et begrenset antall luftangrep mot Hamas-mål. I tillegg er fiskesonen utenfor kysten av Gaza stengt, skriver Times of Israel.

Forsvarsminister Benny Gantz møtte mandag FNs spesialutsending for fredsprosessen i Midtøsten, norske Tor Wennesland, for å diskutere den spente situasjonen. FNs spesialutsending fungerer som et mellomledd mellom Israel og terrorgruppene på den palestinske enklaven.

– Jeg ga uttrykk for at det hastet med øyeblikkelig opphør av vold fra Gaza og gjentok Israels urokkelige forpliktelse til å beskytte sine innbyggere og suverenitet, sier den israelske forsvarsministeren i en uttalelse.

Ifølge nyhetsnettstedet Walla news sier diplomatiske kilder med kjennskap til saken at israelske tjenestemenn skal ha bedt Wennesland om å formidle en klar og tydelig beskjed til Hamas. Også Wennesland har kommet med en klar fordømmelse av rakettangrepene mot israelske sivile fra Gazastripen.

Forhåpentligvis har Hamas og terrorgruppene på Gaza tatt til seg budskapet. Det siste døgnet er det ikke rapportert om noen nye rakettangrep.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart