Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Alle kan gjøre feil

Den palestinske legen Ezzeldeen Abu al-Aish (55) takker de israelske forsvarsstyrkene for granskningen av hendelsen hvor tre av hans døtre og en av hans nieser ble drept under kampene mellom IDF og Hamas på Gaza-stripen.

Den palestinske legen Ezzeldeen Abu al-Aish (55) takker de israelske forsvarsstyrkene for granskningen av hendelsen hvor tre av hans døtre og en av hans nieser ble drept under kampene mellom IDF og Hamas på Gaza-stripen.

– Alle kan gjøre feil, og vi gjentar dem ikke, sier Abu al-Aish, i følge Amos Harel i Ha’aretz.

Abu al-Aishs tap av sine kjære gjorde sterkt inntrykk på israelerne under krigen, fordi legen ringte inn til en israelsk nyhetsoppleser og forkynte sine døtres død på direkten til israelske tv-seere. Den palestinske gynekologen har bak seg en karriere på israelske sykehus, og snakker hebraisk.

IDFs granskningsrapport
Onsdag offentliggjorde IDF en rapport hvor det blir bekreftet at det var israelsk ild som drepte de fire jentene 16. januar. Soldater i Golani-brigaden hadde blitt beskutt av palestinske snikskyttere i huset overfor Abu al-Aishs hus. Soldatene oppdaget mistenkelige bevegelser i toppetasjene til legens bolig, og antok at disse fungerte som observatører som ledet snikskytterilden.

Etter «langvarige overveininger og vurderinger av situasjonen», besluttet kommandanten i området å avfyre stridsvogngranater mot bygningen. Da soldatene forstod at det var sivile som ble rammet, bistod de med evakueringen, kommer det frem av granskningsrapporten.

IDF påpeker at innbyggerne i området hadde blitt bedt om å evakuere ved hjelp av tusenvis av flyveblad som var spredt i området. Den palestinske legen var også personlig bedt over telefon å evakuere sin familie fra nabolaget på grunn av kampene.

Legens reaksjon
Slik var Abu al-Aishs reaksjon på granskningsrapporten i intervju med den israelske tv-stasjonen Channel 2:

– Først vil jeg takke alle som arbeidet med, og hadde mot og samvittighet til, å kaste lys over sannheten slik jeg alltid trodde den var. Takk til alle som var villig til å publisere denne sannheten og etterforsket saken, sa Abu al-Aish.

– Jeg har to muligheter – mørkets vei eller lysets vei. Mørkets vei er som å velge alle komplikasjonene til sykdom og depresjon, men lysets vei er å fokusere på fremtiden og mine barn. Dette styrket meg i min overbevisning om å fortsette på den samme veien og ikke gi opp, la Abu Al-Aish til.

Han har fem gjenlevende barn.

Abu al-Aish takket også israelerne som har støttet ham.

– Kjærligheten jeg mottok, fra mennesker jeg kjente og menneskjer jeg ikke kjente, gav meg styrke.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart