Her legges den skadde soldaten inn i ambulansen på Golan-høydene onsdag. (Foto: Tazpit)
Ambulansepersonell tar seg av en skadd person. Bildet er fra en annen anledning. (Illustrasjonsfoto: Tazpit)

To israelske soldater skadet av granatangrep og skyting fra Syria

Minst seks granater fra Syria traff de israelske Golan-høydene onsdag, og flere skudd ble avfyrt i retning av Israel. To israelske soldater ble skadet, og to biler ble også ødelagt.

Granateksplosjonene skjedde mens det pågikk kamper mellom det syriske regimet og en sammenslutning av flere syriske opprørsgrupper ved grenseovergangen Quneitra, på våpenhvilelinjen mellom den syriske og den israelske delen av Golan-høydene. Dette skriver Times of Israel.

Denne grenseovergangen har til nå vært kontrollert av president Assads regime, men i dag tok opprørsgruppene over kontrollen. Opprørerne inkluderer blant andre den Al Qaida-relaterte gruppen Al-Nusra Fronten. Mens kampene pågikk onsdag formiddag ba forsvaret lokale bønder om å holde seg borte fra områdene nær grensen mot Syria.

Beboere i området forteller til Ynetnews.com at de hørte eksplosjoner fra kampene på flere kilometers avstand, også før granatene slo ned i Israel.

Etter at en soldat hadde blitt truffet i brystet av en kule fra et skytevåpen avfyrt på syrisk side av grensen, gikk det israelske forsvaret til gjengjeldelsesaksjoner mot to syriske militærbaser.

Senere på dagen ble en annen soldat skadet da han ble truffet i nakken av splinter fra en av granatene som havnet i Israel, skriver Jerusalem Post.

Flere granat- og rakettangrep har funnet sted fra nord mot Israel under den syv uker lange militæroperasjonen i Gaza som ble avsluttet da en våpenhvileavtale tirsdag kveld ble inngått med Hamas. Noen av angrepene fra nord antas å være ment som sympatierklæringer til Hamas, mens andre antas å være feilslåtte angrep som egentlig var rettet mot grupper i Syria. Det er ikke klart hvilken av delene som var årsaken til dagens granateksplosjoner og skyting.

I juni gjennomførte det israelske luftvåpenet flere angrep mot mål i Syria som reaksjon på en rakett som drepte en 13 år gammel gutt og skadet fire andre da den eksploderte i Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart