Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

To savnede israelere med psykiske problemer holdes trolig fanget i Gaza

Avraham Mengistu (Foto: Mengistus familie/AP)
Avraham Mengistu (Foto: Mengistus familie/AP)
Torsdag 9. juli 2015 ble det kjent at to israelske menn er savnet og trolig befinner seg i Gaza.

Etter begjæringer til retten i Ashkelon, levert av de israelske avisene Yedioth Aharonoth og Ha’aretz, opphevde en dommer forbudet som israelske myndigheter hadde lagt ned mot å rapportere om den savnede 28 år gamle Etiopia-fødte Avraham Mengistu fra Ashkelon.

Mengistu skal av egen fri vilje ha forsvunnet inn i Gaza og ble sist sett gående langs Zikim-stranden i retning Gaza tidlig på morgenen 8. september 2014 før han krysset gjerdet som skiller Israel fra det nordlige Gaza.

Zikim-stranden (Foto: I24news)
Zikim-stranden (Foto: I24news)

Gjerdet skal ha vært skadet av stridsvogner som hadde vært i området i forbindelse med krigen mellom Israel og Hamas. Den var avsluttet uken før.

Israelsk overvåkning oppdaget en person på Gaza-siden, og et helikopter og bakkestyrker ble sendt til området. Soldatene trodde først at det var en palestina-araber som returnerte til det Hamas-kontrollerte området. Og ettersom han ikke var bevæpnet, avfyrte de ikke skudd mot ham.

Video-opptak viste etterpå at Mengistu klatret over gjerdet og fortsatte inn i Gaza. Han har ikke returnert til Israel eller gitt noe livstegn fra seg i tiden etter.

Hamas hevder de ikke vet hvor han er

Ifølge en høytstående, ikke navngitt representant fra Hamas, skal de ha tatt Mengistu til fange, men slapp ham senere fri da de forsto at han ikke var israelsk soldat og at han hadde mentale problemer.

Avraham Mengistu (Foto:  Mengustis familie/Ynet)
Avraham Mengistu (Foto: Mengustis familie/Ynet)

Kilden hevder også at Mengistu senere hadde tatt seg inn i Sinai gjennom en av tunnelene mellom Gaza og Egypt på vei til Etiopia.

Israelsk etterretning skal imidlertid ha troverdige opplysninger om at Mengistu holdes i Gaza mot sin vilje. Det fryktes også at han kan ha blitt drept av Hamas.

– Det er to mulige forklaringer på hvorfor Hamas nekter å fortelle oss at de holder Mengistu fanget. Enten for å bruke ham som et forhandlingskort eller fordi noe alvorlig har skjedd med ham. Vi behandler saken som om han er i live, selv om vi ikke har fått noe livstegn fra ham, sier en kilde i sikkerhetsmyndighetene.

Times of Israel refererer til en rapport i Yedioth Ahronoth om at Mengistu skal ha hatt for vane å forlate hjemmet for lengre perioder og hadde vært meldt savnet minst tre ganger tidligere.

Savnet israelsk araber

Navnet på den andre savnede personen er fortsatt ikke tillatt å publisere, men det skal gjelde en ung araber fra beduiner-landsbyen Houra i Negev-ørkenen. Det er også kjent at han skal ha tatt seg inn i Gaza i april 2015 fra området nær Kibbutz Erez.

En slektning forteller til Jerusalem Post at mannen tidligere har krysset grensene til Jordan, Egypt og – i februar 2010 – til Gaza. Familien hans fryktet at han var død, men da de hørte at han befant seg i Gaza, ble de beroliget.

– Vi sender ingen beskjed til Gaza. Hvis han er der, er han ikke i livsfare. Vi håper han vil bli returnert til oss ettersom vi ikke har familie i Gaza, sa slektningen.

Lederen for kommunestyret i Houra benekter at de vet hvor mannen er, men forteller at de tidligere har fått ham returnert to ganger fra Gaza, to ganger fra Jordan og en gang fra Vestbredden.

-Han har mentale problemer og forsvinner stadig hjemmefra, forteller lederen.

Kilder: I24news, Jerusalem Post, Yedioth Ahronoth og Times of Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart