Juma Ibrahim Abu Ranim (19) forsvant i Gaza tirsdag 12. juli. (Foto: Privat)
Juma Ibrahim Abu Ranim (19) forsvant i Gaza tirsdag 12. juli. (Foto: Privat)

Israelsk beduin forsvant i Gaza

Tirsdag klatret en 19 år gammel israelsk beduin over grensegjerdet til Gaza og forsvant.

Fra en observasjonspost i nærheten fikk israelske soldater øye på den unge mannen da han var i gang med å klatre over grensegjerdet. Tropper fra IDF ble sendt ut for å stanse ham, men de rakk ikke å ta ham igjen før han forsvant inn i Gaza i nærheten av byen Khan Younis. Hamas-regimet i Gaza har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse om mannen. Palestinske medier melder at israelske fly i timene etter forsvinningen sirkulerte over området der mannen tok seg inn, skriver Times of Israel.

Onsdag er det gjort kjent at mannen som forsvant er 19 år gamle Juma Ibrahim Abu Ranim, en beduin fra Negev-ørkenen i Israel. Broren hans, Haled, sier til Jerusalem Post at han mener Juma var forvirret og utilregnelig.

– Vi i familien er helt knust. Vi har verken familie eller venner i Gaza, så vi har ingen idé om hva det var han så etter der, sier Haled.

Han legger til at Juma var ”en forvirret og sky ung mann”, og at ”Hamas bør forstå at han ikke er tilregnelig og at han gjorde dette for å få oppmerksomhet”.

To andre israelske borgere har også forsvunnet inn i Gaza på lignende måte.

I september 2014 forsvant etiopisk-israelske Avraham Mengistu (29) fra Ashkelon over gjerden mot den nordlige Gaza-stripen. Beduinen Hisham al-Sayed forsvant inn i Gaza i april 2015. Begge skal ifølge familiene ha psykiske problemer. Begge antas fortsatt å være i fangenskap hos Hamas. Hamas er i tillegg i besittelse av kroppene til to israelske soldater som ble drept under krigen sommeren 2014.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart