Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Forbereder seg på iransk hevnangrep

Det israelske forsvaret er i høyeste beredskap på nordfronten. Her fra en øvelse tidligere i år. (Foto: IDF)
Det israelske forsvaret avviser at de ikke er forberedt på krig. Her fra en øvelse tidligere i år. (Foto: IDF)
Israel tar truslene om et hevnangrep fra Iran på største alvor.

Iran har sverget hevn mot Israel etter et luftangrep mot en syrisk flybase mandag. Det kostet minst syv iranske militære livet. Israel tar truslene fra Iran på største alvor. Derfor er de israelske styrkene ved den nordlige grensen i høyeste beredskap i tilfelle et mulig hevnangrep fra Iran eller den iransk-støttede Hizbollah-militsen, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Angrepet, som Iran, Syria og Russland sier Israel står bak, var rettet mot den syriske T-4-basen i nærheten av Homs i Syria. Her skal Iran være i ferd med å etablere en stor flybase under full iransk kontroll. For Israel krysses det en rød linje når Iran forsøker å etablere militærbaser inne i Syria, men Israel har ikke offisielt tatt på seg ansvaret for mandagens luftangrep.

Den samme basen ble angrepet av israelske jagerfly tidligere i år, etter at en iransk drone som infiltrerte israelsk luftrom ble styrt derfra. Det oppholder seg også syriske og russiske styrker ved basen, men de opererer fra andre steder enn iranerne. Selv om nærværet til de iranske styrkene setter syriske soldater i fare, ser ikke Assad-regimet ut til å ha planer om å jage dem bort.

Den syriske T-4-basen som ble angrepet mandag. Her prøver Iran å etablere en flybase. (Foto: Google)
Den syriske T-4-basen som ble angrepet mandag. Her prøver Iran å etablere en flybase. (Foto: Google)

Ali Akbar Velayati, en rådgiver til Irans øverste leder Ayatollah Ali Khomeini, sa etter mandagens angrep at «Israels forbrytelser ikke vil gå ustraffet».

Samtidig som forsvaret er i høyeste beredskap ved den nordlige grensen, er de også forberedt på nye opptøyer langs grensen mot Gaza. Men Israel gjør også forsøk på å roe ned stemningen der, blant annet med hjelp fra Egypt.

Det israelske forsvaret annonserte nylig at de vil utvide fiskesonen for båter fra Gaza. Dette er en av tingene som Hamas nylig sa ville bidra til å dempe den voldsomme spenningen langs grensen mellom Israel og Gazastripen.

Men akkurat nå er det situasjonen i nord som bekymrer det israelske forsvaret mest. Det iranske nyhetsbyrået Tasmin har publisert disse bildene av den iranske basen som ble bombet i Syria mandag:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart