Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israelsk soldat drept av skarpskyttere

Israel gjennomførte fredag 20. juli en rekke angrep på Hamas-mål på Gazastripen etter at en israelsk soldat ble drept. (Foto: Skjermdump Twitter-video)
Israel gjennomførte fredag 20. juli en rekke angrep mot Hamas-mål på Gazastripen etter at en israelsk soldat ble drept. (Foto: Skjermdump Twitter-video)
Skarpskyttere fra Hamas skjøt mot en gruppe israelske soldater langs Gaza-grensen.

En israelsk soldat er død etter at han ble skutt av skarpskyttere fra Hamas fredag. Soldaten var sammen med en gruppe israelske soldater som voktet grensen i forbindelse med opptøyer, da de ble beskutt av snikskyttere fra Hamas. Dødsfallet er nå offentliggjort etter at de pårørende er informert.

– I dag ble en IDF-soldat drept i forbindelse med operativ aktivitet nær den sørlige Gazastripen. Under hendelsen skjøt en gruppe terrorister mot IDF-soldatene og en ble alvorlig skadet. Han døde senere av skadene, sier IDF.

Den avdøde er identifisert som 21 år gamle Aviv Levi fra Petah Tikva.

Fire Hamas-krigere ble drept i skuddvekslingen som fulgte, skriver Ha’aretz.

Det var den 21 år gamle soldaten Aviv Levi fra Petah Tikva som ble drept av en skarpskytter fredag 20. juli. (Foto: Privat)
Det var den 21 år gamle soldaten Aviv Levi fra Petah Tikva som ble drept av en skarpskytter fredag 20. juli. (Foto: Privat)

Etter angrepet på de israelske soldatene gikk israelske jagerfly til angrep på flere Hamas-mål på Gazastripen. Minst 25 Hamas-mål skal være truffet.

Statsminister Benjamin Netanyahu og det israelske sikkerhetskabinettet holder fredag kveld krisemøter i det militære hovedkvarteret i Tel Aviv. Stemningen langs Gaza-grensen er nå svært spent. Fredag ble det også avfyrt tre raketter mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens den tredje landet i et øde område.

– Nå er det på tide å ta av hanskene. Hamas har gjentatte ganger ignorert våre advarsler, sier Tzachi Hanegbi, som sitter i sikkerhetskabinettet.

Ronen Manelis, talsmann for det israelske forsvaret, utelukker ikke en større bakkeoperasjon, men sier de ønsker å unngå en fullskala konflikt. Likevel understreker han at skytingen på soldatene er den mest alvorlige hendelsen som har skjedd siden Gaza-krigen sommeren 2014.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart