Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israel risikerer trefrontskrig i 2019

Fallskjermjegere deltar i en øvelse hvor scenarioet er krig mot Hizbollah i august 2018. (Foto: Det israelske forsvaret)
Fallskjermjegere deltar i en øvelse hvor scenarioet er krig mot Hizbollah i august 2018. (Foto: Det israelske forsvaret)
Kan havne i krig med Hamas, Hizbollah og Iran på likt, ifølge sikkerhetsstudie.

Israel kan havne i militære konflikter på tre forskjellige fronter – Syria, Libanon og Gazastripen – på samme tid i 2019, ifølge Institutt for nasjonale sikkerhetsstudiers (INSS) årlige vurdering av Israels sikkerhetssituasjon.

«De tre hovedfrontene er: Syria, Libanon og Gazastripen. Situasjonen er spent på alle disse stedene. Til tross for gjensidig avskrekking mellom partene, så er det potensiale for at situasjonen vil eskalere, som kan føre til en full krig på tre fronter. Israel burde være forberedt på dette scenariet», skriver INNS i vurderingen som er sendt til Israels president Reuven Rivlin.

Blant scenarioene som skisseres i sikkerhetsvurderingen er en trefrontskrig som innebærer at det israelske forsvaret står overfor store militære styrker ved Israels nordlige grense: Soldater fra Iran, Hizbollah og Bashar Assads syriske regime. Den potensielle krigen ved den nordlige grensen er den største trusselen Israel står overfor i de kommende årene, ifølge INSS.

Iran har allerede uttalt at de nesten ikke kan vente med å få kriget mot Israel. Samtidig er faren høy for en ny konflikt med Hamas i sør i 2019.

«Selv om det er mange faktorer som bidrar til denne frykten, så er det tre hovedgrunner: En forverret sosioøkonomisk situasjonen, sanksjoner mot Hamas fra den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og sprekkdannelser i Israels avskrekking, som ble oppnådd i Operation Protective Edge i 2014».

For å forhindre den islamske republikken Iran i å forankre seg i Syria har Israel gjennomført utallige raids i nabolandet. Nå er Iran i ferd med å flytte mye av ressursene inn i Libanon og Irak, som gjør at Israel må tenke nytt. At Russland forsyner Syria med militært utstyr, som moderne antiluftskyts, er også med på å svekke Israels evne til å stanse Irans forankring i Syria.

«Irans militære prosjekt i Libanon og Irak, i tillegg til Russland restriksjoner på israelsk aktivitet i Syria, vil enten tvinge fram en endring i Israels modus operandi, eller føre til at Israel må ha en annen tilnærming som håndterer trusselen effektivt uten at det ender i en full krig», skriver instituttet.

Se Conrad Myrland prate om situasjonen i Syria på MIFFs sending:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart