Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Penger til å gjenoppbygge Gaza vil til slutt ende opp i hendene til Hamas

Hamas vil forsyne seg av penger og materialer som skal gå til gjennoppbyggingen av Gaza, tror israelsk tjenestemann.
Hamas vil forsyne seg av både penger og materialer som skal gå til gjenoppbyggingen av Gaza.

Realistisk sett vil det være umulig å forhindre Hamas fra å forsyne seg av materialene og pengene som nå kommer inn til gjenoppbyggingen av Gaza. Det sier en israelsk tjenestemann involvert i forhandlingene mellom Israel, Egypt, FN og USA om rehabiliteringsprosjekter i Gaza etter Operation Guardian of the Walls, det israelske navnet på den siste Gaza-krigen.

Flere land har sagt at de vil donere store summer til gjenoppbyggingen av Gaza, blant annet vil Qatar og Egypt bidra med nesten 10 milliarder kroner til sammen. I tillegg kommer store pengesummer fra flere andre giverland.

Uten israelsk tilstedeværelse på Gazastripen vil det være begrenset med internasjonal tilsyn på hvordan pengene brukes, ifølge tjenestemannen.

– Hamas vil ta sin andel, sier den anonyme kilden til avisen Israel Hayom.

Han mener tiltak Israel kan gjøre for å bremse opprustningen til Hamas er å øke tilsynet av gjenstander som har såkalt dobbeltbruk, det vil si de at de kan brukes både sivilt og militært, som fraktes over grensen fra Israel. I tillegg til å kreve at Egypt styrker sitt tilsyn langs grensen mot Gaza.

Likevel er det vanskelig å unngå syklusen hvor den militære infrastrukturen til Hamas, som ble ødelagt i krigen, blir gjenoppbygget nok en gang.

Siden slutten på den siste krigen har Israel og Egypt forsøkt å finne måter man kan gjenoppbygge Gaza, men ikke Hamas. Også USAs president Joe Biden ønsker å gjenoppbygge Gaza – uten at midlene havner hos Hamas.

Det blir ikke lett, tror den israelske tjenestemannen. Hamas har allerede kunngjort overfor Iran at de er i full gang med å gjenoppbygge sitt arsenal av raketter. Over 4300 raketter ble avfyrt mot Israel i løpet av krigen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart