Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas-terrorister frykter nye tunnelsammenbrudd

Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Hamas mistenker Israel for å ha fått en rekke underjordiske tunneler til å rase sammen den senere tiden.

Torsdag ettermiddag brøt en av Hamas’ tunneler under Gaza sammen. Denne gangen gjaldt det en tunnel under byen Khan Younis. Et Hamas-medlem som befant seg i tunnelen, ble drept da den raste sammen. Før dette har tunneler under Gaza brutt sammen ved fem andre tilfeller i år. I februar hevdet Hamas-leder Ismail Haniyeh at styrkene deres hadde avdekket kameraer, sensorer og annet overvåkingsutstyr i en av tunnelene. Utstyret må ha vært plantet der av noen som er på leting etter flere tunneler, uttalte han.

Etter det Jerusalem Post erfarer, er det en utbredt oppfatning i Hamas at det må ha vært Israel som forårsaket i alle fall noen av sammenbruddene i tunnelene den siste tiden. Mannskapene deres er nå redde for å gå inn i tunnelnettverket av frykt for flere sammenbrudd, forteller palestinske kilder til avisen.

Ifølge Hamas’ offisielle rapporter er det vind og regn som er forklaringen på tunnelsammenbruddene. Men Hamas-mannskaper sier de har observert israelsk aktivitet i nærheten av grensegjerdet, og at de mener denne aktiviteten har hatt sammenheng med sammenbruddene i tunnelene. En kilde tror at Israel bruker flytende sprengstoff for å ødelegge tunnelene, mens en annen viser til at Israel har teknologi som kan framkalle små lokale jordskjelv.

Hamas har tradisjon for å bruke tunneler under grensen både til smugling av varer og til å forsøke å infiltrere Israel for å begå terrorangrep. Over 30 terrortunneler ble oppdaget av det israelske forsvaret og ødelagt under Gaza-krigen sommeren 2014.

Her kan du lese alle nyhetsartiklene MIFF har skrevet om Hamas’ terrortunneler.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart