Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

IAEA-leder Yukiya Amana er bekymret for aktiviteten ved Irans Parchin-reaktor. (Foto: Dean Calma, IAEA)
IAEA-leder Yukiya Amana er bekymret for aktiviteten ved Irans Parchin-reaktor. (Foto: Dean Calma, IAEA)

Iran hevder de vil tillate IAEA-inspeksjon

Tidligere har Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) blitt nektet adgang til Parchin-reaktoren. Nå sier iranerne at de vil åpne dørene.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Iran har varslet Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) om at de likevel vil tillate inspeksjoner av atomreaktoren Parchin.

– Det faktum at Parchin er et militært område og at det å gi folk tilgang til området er en tidkrevende prosess, kan ikke dette bli tillatt for ofte […] Men igjen vil vi tillate IAEA å besøke stedet én gang til, skriver en iransk diplomat i Wien i en pressemelding.

Mandag møttes IAEA til et møte i Wien, der direktør Yukiya Amano uttalte at det finnes indikasjoner på at det finnes uspesifiserte «aktiviteter» ved atomreaktoren.

– Vi har noen indikasjoner på at noe aktivitet fortsatt pågår ved Parchin-reaktoren. Det får oss til å tro at det er riktig å besøke anlegget jo før jo heller, sa han.

En rapport som IAEA utga i fjor, tyder på at Iran har bygget et stort lager i Parchin, for å gjennomføre prøvesprengninger. Dette ble beskrevet som «en sterk indikasjon» på at landet forsøker å skaffe seg atomvåpen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart