Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Sikkerhetsrådets president for august, Gérard Araud, mottok onsdag et brev fra Irans viseambassadør i FN. (Foto: UN Photo)
Sikkerhetsrådets president for august, Gérard Araud, mottok onsdag et brev fra Irans viseambassadør i FN. (Foto: UN Photo)

– Israels trusler om angrep er brudd på FNs grunnregler

Irans viseambassadør i FN, Es'haq Ale-Habib, kritiserte onsdag Israels mulige planer om å angripe landets atomreaktorer, i et brev til FNs sikkerhetsråd.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Ale-Habib hevdet Israels eventuelle preventive angrep vil være et brudd på FNs grunnregler, som sier at en medlemsstat i FN ikke kan angripe en annen medlemsstat uten Sikkerhetsrådets samtykke. Onsdag mottok rådets president for august, franske Gérard Araud, brevet fra Iran.

– Lederne i sionistregimet har truet med å bruke makt mot Iran, basert på falske anklager, og urettferdig nok regner vi med et umiddelbart angrep på våre atomfasiliteter. [Truslene] er brudd på de fundamentale prinsippene i FNs grunnregler og internasjonale reguleringer. Og de går imot den globale innsatsen for å fremme fred og sikkerhet, skrev han.

Neste uke arrangerer Teheran en konferanse for Non-Aligned Movement, 120 stater som ikke regner seg som del av en noen stor blokk knyttet til en supermakt. Til sammen er disse NAM-statene den største blokken ved voteringer i FNs generalforsamling. Israel har oppfordret FNs generalsekretær Ban Ki-moon til å holde seg hjemme fra konferansen. Onsdag forsikret imidlertid FN-diplomater at Ki-moon vil stille opp på konferansen, melder Ha’aretz.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart