Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Irans nye president Hassan Rouhani. (Foto: BotMultichillT, Wikimedia Commons)
Irans nye president Hassan Rouhani. (Foto: BotMultichillT, Wikimedia Commons)

Nye Iran-sanksjoner vedtatt i USA

Representantenes hus sendte et klart budskap til Irans nyvalgte president Hassan Rouhani onsdag. Nye sanskjoner kommer noen dager før Rouhani blir tatt i ed.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

De nye økonomiske sanksjonene mot Iran, kommer kun dager før Iran-president Rouhani tas i ed i Teheran. Senatet er ventet å stille seg bak det nye vedtaket, som for det meste er rettet mot oljesektoren til landet.

På tross av vestlige lands mange forsøk på å få verdens nasjoner til å boikotte oljehandelen med Iran, eksporterer iranerne fortsatt én million fat om dagen. Amerikanerne mener det nå er rom nok i markedet til å ekskludere Iran fullstendig, nå som Libya produserer igjen og Saudi Arabia er villige til å erstatte produksjonen til iranerne.

De utvidede amerikanske sanksjonene er de strammeste som er vedtatt til nå, melder Jerusalem Post. USA, Israel og en rekke andre vestlige land mener Iran er i ferd med å utvikle atomvåpen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart