Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel forbereder seg til Obama-besøk

USAs president Barack Obama (Foto: Det hvite hus)
USAs tidligere president Barack Obama skal ha stanset en pågående etterforskning av Hizbollah. (Foto: Det hvite hus)
Israelerne snur landet på hodet, for å møte alle sikkerhetskrav som følger med et statsbesøk fra Barack Obama.

Det er ikke rom for feil når USAs president lander på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv 20. mars. Alt må klaffe, forklarer politikommisjonær Yohanan Danino, som har det overordnede ansvaret for sikkerhet under Barack Obamas besøk.

– Det er en operasjon av nasjonal skala, men vi gjør alt vi kan for å redusere hvordan dette påvirker folk flest gjennom god planlegging, sier han.

I det Air Force One nærmer seg israelsk luftrom, vil Israel bli gjort om til en flyforbudssone i én time, med unntak av politihelikoptrene som vil være i luften rundt Ben Gurion. Over hele flyplassen vil det være utplassert sikkerhetsvakter, som til enhver tid kan gi Obama 360 graders beskyttelse.

Presidenten vil sammen med sin delegasjon bli fraktet med 12 Blackhawk-helikoptre mellom Ben Gurion og Jerusalem. Når han bruker bil, vil hans kolonne bestå av flere titalls kjøretøy, inkludert skuddsikre limousiner, trafikkpoliti på motorsykler, et SWAT-team med kjøretøy, flere ambulanser og politibiler. Hvert eneste veikryss som presidenten skal kjøre gjennom, vil på det aktuelle tidspunktet bli blokkert og sikret, avslører Times of Israel.

– Dette er en massiv sikkerhetsoperasjon, der tusenvis av polititjenestemenn, Shin Bet-agenter og hemmelige amerikanske agenter vil delta. Suksess betyr ingen feil, sier en kilde i politiet.

Tre mål for turen
Stephen R. Hurst i nyhetsbyrået Associated Press mener det er tre mål Obama vil fokusere på under sitt besøk til Israel.

– Å overbevise Israels ledere om at han mener alvor, når han lover å stanse Irans atomvåpenprogram.
– Å arbeide for et bedre personlig forhold mellom ham selv og Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
– Å overbevise både Jerusalem og PA om å fortsette direkte fredsforhandlinger. «Bare å ønske fred er ikke nok,» skal være hans budskap til Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart