Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Hamas-krig er uunngåelig

Amerikanerne bidrar med sin Midtøsten-politikk til å styrke den revolusjonistisk islamistiske organisasjonen Hamas, mener Barry Rubin.

En krig med Hamas i løpet av de neste to årene er uunngåelig på grunn av revolusjonen i Egypt og «inkompetent» amerikansk politikk i Midtøsten. Det hevder Barry Rubin, direktør i Global Research in International Affairs Center, i en artikkel i Jerusalem Post.

For det første skyldes den kommende konflikten Hamas selv, argumenterer han. Terrorgruppen er en revolusjonær islamistorganisasjon, som ser på jøder som undermennesker. De tror at det arbeidet de gjør er Allahs vilje og ønsker død og terror velkommen. For å oppnå sitt mål om å forvandle Israel til en islamistisk stat, kan de til og med ofre sine egne medborgere på målets vanhellige alter.

To måter å stanse Hamas på
Det er derfor bare to måter å stanse Hamas fra og gå til krig mot Israel: (1) Ved en kortsiktig militær avskrekking, eller (2) ved å kaste Hamas-regimet på Gaza-stripen for en mer langsiktig effekt.

– Men hendelsene i Egypt og amerikanernes politikk har ødelagt den første muligheten og gjort den mer langsiktige muligheten umulig å gjennomføre. Med bedre våpen vil Hamas gå til krig. Det er bare et spørsmål om tid, mener Rubin.

Minkende Egypt-motstand
For det andre har revolusjonen i Egypt fjernet et svært antiislamistisk regime fra makten. Tidligere president Hosni Mubarak opprettholdt ikke blokaden av Gaza-stripen for Israels skyld, men fordi han anså islamistene for å være en samfunnstrussel i sitt eget land.

I tillegg mente Mubarak at Hamas var en del av en større og bredere Iran-ledet trussel for hele regionen.

Nå som Egypt ligger an til å bli et demokrati kommer denne motstanden mot terrororganisasjonen til å forsvinne. De kreftene i landet som er imot Hamas, er ikke betydelige nok, ifølge den israelske akademikerens vurdering.

Liberalerne vil også støtte Hamas
Den største opposisjonsgruppen i Egypt, Det muslimske brorskap, ser på Hamas som sin nærmeste allierte. De ønsker at Gazas ledere skal kaste de palestinske myndighetene på Vestbredden og knuse Israel. Dessuten støtter de egyptiske nasjonalistene Hamas, som en del av en større arabisk motstandskamp mot Israel. Til og med liberaldemokratene kommer til å ha en positiv tilnærming, siden dette er et slikt populært standpunkt i Egypt. Skulle deres politikere kritisere Hamas ville det koste liberalerne den tynne støtten de har i utgangspunktet, mener Rubin.

– Og dermed har Hamas fått en alliert, heller enn en fiende ved sin side, fortsetter han.

Slik framstår terrorgruppen sterkere enn tidligere, mer selvsikker og arrogant. Deres evne og vilje til å skyte raketter og granater mot sivile israelere har økt.

Arbeider mot egne interesser
Når det gjelder den amerikanske administrasjonen har den uttrykt en viss støtte til blokaden av Gaza-stripen, selv om de flere ganger har tatt til orde for at Israel må slippe flere varer inn. Men de har aldri støttet å kaste det menneskerettsfiendtlige regimet.

– Men en seriøs beregning av amerikanske interesser viser at dette burde være en prioritet. En krig mot Hamas ville blitt en del av en krig mot Irans hegemoni i regionen, mot revolusjonær islamisme, terrorisme og ustabilitet. Det ville også hjulpet den døende fredsprosessen, fordi det ville holdt PA ved makten. Men man anerkjenner ikke disse poengene i Washington i dag, hevder artikkelforfatteren.

Forstørrer Titanics skroghull
Problemene med amerikansk Midtøsten-politikk stanser ikke der. Obama-administrasjonens krav om å minimere sanksjonene mot Hamas er et annet punkt. Det er som om amerikanerne «forstørrer hullet i skroget» på det synkende Titanic-skipet, påstår han.

– Dette sikrer at det vil finnes en selvmordsvillig, revolusjonær islamistisk […] anti-amerikansk, brutalt undertrykkende, anti-kristen, kvinneundertrykkende iransk medløper ved Middelhavet. Det som er virkelig alarmerende er at beskrivelsen i forrige setning ikke engang er en smule overdrevet. Vi snakker om et regime som Taliban her, skriver Rubin.

Ser ikke konsekvensene
USA støtter «transformeringen» av Egypt uten å ha noen idé om hva som kan bli konsekvensen. De har «hjulpet med å endre landet til en alliert av Hamas». Obama-administrasjonen har gitt islamistene nok en grunn til å føle at framtiden tilhører dem, nok en grunn til å tenke at amerikanerne er ferdig i regionen og til å være enda mer aggressive, frykter Rubin.

Det fører til at Hamas nå skaffer seg stadig nyere våpen og trapper opp terroren. Men det internasjonale samfunnet verken gjør noe mot dette, eller fordømmer det.

– Krig innen to år
– Snarere tvert imot: Desto mer terror Hamas gjennomfører, desto mer blir Israel kritisert i vestlige medier. Terror fungerer. Aggresjon forblir ustraffet. Hvorfor skulle vi overraskes over at Hamas får stadig mer tro på seg selv?

Derfor frykter Barry Rubin at det kun er et tidsspørsmål før terrorgruppen igjen setter i gang en storoffensiv mot Israel. Da blir landet nødt til å svare med en ny forsvarskrig på Gaza-stripen.

– Denne krisen er uunngåelig, selv om det kan ta et par år. Men ingen utenfor Israel ser – eller ønsker å se – det som kommer, avslutter han.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart