Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Angriper vi Iran, vil Syria ta hevn

Tidligere Mossad-sjef Meir Dagan har tidligere lekket sin motstand mot Iran-angrep til mediene. Nå snakker han åpent ut. (Foto: GPO)
Tidligere Mossad-sjef Meir Dagan har tidligere lekket sin motstand mot Iran-angrep til mediene. Nå snakker han åpent ut. (Foto: GPO)
Israeleres evne til å opprettholde et normalt dagligliv over tid blir viktig ved en eventuell krig mot Iran, mener Meir Dagan.

I sitt første fjernsynsintervju etter sin avgang som Mossad-sjef, kommenterte Meir Dagan en eventuell krig mot Iran og hva det kan koste Israel.

– Mahmoud Ahmadinejad er sofistikert kun når hans publikum ikke er den israelske befolkningen eller det vestlige publikum. Jeg tror folket i Iran er sofistikerte og smarte, og vi burde ikke undervurdere dem, sa han på Channel 2 sitt program «Fakta» (Uvda) fredag.

Kritiserer regjeringen og blir kritisert
Etter sin avgang har Dagan rettet kraftig kritikk mot statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak, som han beskylder for å være mer aggressive enn ham selv i Iran-spørsmålet. Israelsk presse spekulerer i om hans sverting av sine tidligere sjefer handler om bitterhet, siden han ikke fikk lov å forlenge åremålet sitt som Mossad-sjef ytterligere. Både store deler av pressen og flere politikere har kritisert ham for sin åpenhet i et slikt sensitivt spørsmål, som de frykter kan skade Israels sikkerhet.

Vil Israel takle påkjenningen?
Ifølge Dagan står Israel nå i fare for å bli rammet av flere motangrep dersom de velger å angripe Irans atomprogram, både fra Iran selv, Hizbollah, Hamas og Syria.

– I lys av Syrias problematiske situasjon, er det godt mulig at syrerne ville blitt med. Det vil dra Israel inn i en regional krig, hevdet Dagan.

– Det er også et spørsmål om hva som vil skje etterpå, og hvilken pris vi må betale som et resultat av vårt trekk mot Iran. Graden av ødeleggelser [i Israel], graden av et paralysert dagligliv, israelernes evne til å opprettholde en normal livsstil over tid – prisen vi vil betale i menneskeliv vil bli høyere, sa Dagan.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart