Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Ord kan ikke stanse Iran

Israels statsminister Benjamin Netanyahu taler på AIPACs politiske konferanse i 2012. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu taler på AIPACs politiske konferanse i 2012. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu (bildet) forsvarte sin tøffe linje mot Iran i gårsdagens tale til AIPAC. Joe Biden forsikret at Obama "bløffer ikke", når det gjelder å stanse Irans atomprogram.

På grunn av de pågående regjeringsforhandlingene i Israel, hadde ikke statsminister Benjamin Netanyahu anledning til å delta på AIPACs konferanse i Washington i år, men han holdt en tale for AIPAC-forsamlingen via satelitt fra Israel.

– Dessverre måtte jeg gjøre noe mye gøyere, nemlig å sette sammen en koalisjonsregjering. Så gøy! Jeg kan tilby et gratis råd: Ikke adoptér det israelske valgsystemet, sa en munter Likud-leder.

– Det første jeg kommer til å gjøre etter å ha dannet en ny regjering, er at jeg får æren av å ønske president [Barack] Obama velkommen til Israel. Jeg ser fram til presidentens besøk. Det vil gi meg en mulighet, sammen med Israels innbyggere, å uttrykke vår takknemlighet for det han har gjort for Israel, forklarte Netanyahu, før han la til:

– Sammen med president Obama skal vi arbeide for fred.

– Iran nærmer seg rød linje
Men Netanyahu fokuserte først og fremst på Iran under sin tale, melder Yedioth Aharonoth.

– Igjen og igjen har verdens ledere kommet med diplomatiske forslag for å løse Irans atomsak på en fredelig måte. Men jeg må fortelle deg sannheten. Diplomatiet har ikke lykkes. Iran ignorerer alle tilbudene. De går snart tom for tid. Landet har brukt forhandlingene, inkludert de aller siste, for å kjøpe seg tid til sitt eget atomprogram, sa Netanyahu.

– Så langt har ikke sanksjonene lykkes med å stanse atomprogrammet. De har rammet den iranske økonomien hardt, det er sant. Men Irans ledere biter tennene sammen og beveger seg framover. Iran anriker mer og mer uran og installerer raskere og raskere sentrifuger […] Iran nærmer seg den røde linjen og setter seg selv i en posisjon der de raskt kan krysse denne linjen når de ønsker.

– Ord alene kan ikke stanse Iran. Sanksjoner alene kan ikke stanse Iran. Sanksjonene må bli kombinert med en klar og troverdig militær trussel, dersom diplomatiet og sanksjonene mislykkes, argumenterte Netanyahu.

Se Netanyahus tale her (saken fortsetter under):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kknG-prfmuA[/youtube]

Obama «bløffer ikke»
Rett før Israels statsminister talte til forsamlingen, stod USAs visepresident Joe Biden på talerstolen. Han sa at USAs president Barack Obama virkelig ønsker å stanse de atomvåpenplanene som Vesten og Israel mener Teheran har.

– USAs president kan og vil ikke bløffe. President Barack Obama bløffer ikke. Store nasjoner kan ikke bløffe. Presidenter kan ikke bløffe og president Obama bløffer ikke. Vi er ikke ute etter krig, men er klare til å forhandle. Vi foretrekker en diplomatisk løsning, understreket Biden.

– Gud forby at vi blir nødt til å handle. Da er det helt kritisk viktig at verden vet at vi gjorde alt i vår makt, alt som var forventet, for å forhindre det i forkant. […] De er ikke bare en trussel for Israel, men for hele verden. De truer USA og deres allierte og vil utløse et atomvåpenkappløp og gjøre verden til et langt mindre stabilt sted. De bruker sine forgreninger (Hizbollah, Islamsk Jihad) i terrorøyemed, mens de setter amerikanere og israelere i fare, slo Biden fast.

Se utdrag fra Bidens tale her (saken fortsetter under):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_7oHA9gAcV0[/youtube]

Israel som «viktig strategisk alliert»
I forbindelse med AIPAC-konferansen er det det fremmet ulike pro-israelske lovforslag i Kongressen. For eksempel foreslo flere Kongress-medlemmer fredag å gi Israel automatisk militær og økonomisk bistand, dersom de blir tvunget ut i en krig med Iran. Tirsdag kunne Ha’aretz melde om et nytt tverrpolitisk forslag i Representantenes hus, om å oppgradere Israels status til «viktig strategisk alliert».

Skulle flertallet av Huset gi sin tilslutning, vil det bety at Israel er det eneste landet i verden som har en slik alliansestatus med USA. Det vil styrke forholdet ytterligere mellom landene, både innenfor forsvar, etterretning, datasikkerhet og annet. Forslaget tar også til orde for å forenkle visumprosessen for israelske reisende til USA kraftig, på samme nivå som for Vest-Europa og Norge.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart