Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Satelittbilder skal vise en ny iransk base i Syria. De hvite byggene nederst skal inneholde raketter. (Foto: Google Earth)
Satelittbilder av en iransk base i Syria. Nå må Israel hanske med iranerne alene. (Foto: Google Earth)

Israelske satellittbilder skal vise at Iran bygger ny militærbase i Syria

Militærbasen kan inneholde raketter som er i stand til å treffe hvor som helst i Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Satellittbilder av et område utenfor den syriske hovedstaden Damaskus viser angivelig en iransk base som kan huse mellom- og langdistanseraketter i stand til å treffe over hele Israel. Det var amerikanske Fox News som først publiserte bildene fra det israelske selskapet ImageSat, skriver Ha’aretz.

Bygningene man ser på satellittbildene skal være helt identiske med andre militærbaser som tilhører den iranske revolusjonsgarden. Ifølge New York Times skal iranske styrker nå operere flere titalls baser i krigsherjede Syria.

Den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman sier i et intervju med Israel Radio at «det ikke er noe nytt» i rapporten fra Fox News og beroliger med at Israel har full oversikt over hva som foregår i nabolandet Syria.

På sikkerhetskonferansen i München advarte Israels statsminister Benjamin Netanyahu om at Israel vil handle mot Iran hvis det blir nødvendig.

– Vi vil handle om nødvendig, ikke bare mot iranske stedfortredere, men også mot Iran selv, sa Netanyahu i sin tale på konferansen i forrige uke.

Satellittbildene viser at bygningene er identiske med andre andre iranske baser i Syria. (Foto: ImageSat)
Satellittbildene viser at bygningene er identiske med andre andre baser som Iran har bygget i Syria. (Foto: ImageSat)

Også amerikanske militære ledere og politikere advarer mot at Iran får stadig større fotfeste i Syria. USAs øverstkommanderende i Midtøsten, Joseph Votel, sier Iran har økt kvantiteten og kvaliteten på rakettene som de forsyner sine allierte militser med i Syria og Libanon.

Den amerikanske senatoren Lindsey Graham, som akkurat kom hjem fra et besøk i Israel, mener iranerne «tester» den amerikanske presidenten Donald Trump. Han frykter, i likhet med mange andre, at det snart bryter ut krig i Sør-Libanon på grunn av raketttrusselen fra Iran-støttede Hizbollah-militsen.

– Israel har sagt ganske klart ifra at hvis trusselen fortsetter, hvis det ikke blir slutt på produksjon av raketter som kan treffe flyplassen og gjøre stor skade på Israel, så blir de nødt til å gå inn, sier han til Bloomberg News.

I midten av februar fløy en iransk drone inn i israelsk territorium fra Syria. Israel svarte med å skyte ned dronen og gikk til angrep på stedet hvor dronen ble sendt fra. Et israelsk jagerfly ble skutt ned av syrisk luftvern.

Den republikanske senatoren Lindsey Graham (Foto: John Orrell, U.S. Air Force)
Den republikanske senatoren Lindsey Graham mener iranerne tester Trumps tålmodighet. (Foto: John Orrell, U.S. Air Force)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart