Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israelske satellittbilder skal vise at Iran bygger ny militærbase i Syria

Satelittbilder skal vise en ny iransk base i Syria. De hvite byggene nederst skal inneholde raketter. (Foto: Google Earth)
Satelittbilder av en iransk base i Syria. Nå må Israel hanske med iranerne alene. (Foto: Google Earth)
Militærbasen kan inneholde raketter som er i stand til å treffe hvor som helst i Israel.

Satellittbilder av et område utenfor den syriske hovedstaden Damaskus viser angivelig en iransk base som kan huse mellom- og langdistanseraketter i stand til å treffe over hele Israel. Det var amerikanske Fox News som først publiserte bildene fra det israelske selskapet ImageSat, skriver Ha’aretz.

Bygningene man ser på satellittbildene skal være helt identiske med andre militærbaser som tilhører den iranske revolusjonsgarden. Ifølge New York Times skal iranske styrker nå operere flere titalls baser i krigsherjede Syria.

Den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman sier i et intervju med Israel Radio at «det ikke er noe nytt» i rapporten fra Fox News og beroliger med at Israel har full oversikt over hva som foregår i nabolandet Syria.

På sikkerhetskonferansen i München advarte Israels statsminister Benjamin Netanyahu om at Israel vil handle mot Iran hvis det blir nødvendig.

– Vi vil handle om nødvendig, ikke bare mot iranske stedfortredere, men også mot Iran selv, sa Netanyahu i sin tale på konferansen i forrige uke.

Satellittbildene viser at bygningene er identiske med andre andre iranske baser i Syria. (Foto: ImageSat)
Satellittbildene viser at bygningene er identiske med andre andre baser som Iran har bygget i Syria. (Foto: ImageSat)

Også amerikanske militære ledere og politikere advarer mot at Iran får stadig større fotfeste i Syria. USAs øverstkommanderende i Midtøsten, Joseph Votel, sier Iran har økt kvantiteten og kvaliteten på rakettene som de forsyner sine allierte militser med i Syria og Libanon.

Den amerikanske senatoren Lindsey Graham, som akkurat kom hjem fra et besøk i Israel, mener iranerne «tester» den amerikanske presidenten Donald Trump. Han frykter, i likhet med mange andre, at det snart bryter ut krig i Sør-Libanon på grunn av raketttrusselen fra Iran-støttede Hizbollah-militsen.

– Israel har sagt ganske klart ifra at hvis trusselen fortsetter, hvis det ikke blir slutt på produksjon av raketter som kan treffe flyplassen og gjøre stor skade på Israel, så blir de nødt til å gå inn, sier han til Bloomberg News.

I midten av februar fløy en iransk drone inn i israelsk territorium fra Syria. Israel svarte med å skyte ned dronen og gikk til angrep på stedet hvor dronen ble sendt fra. Et israelsk jagerfly ble skutt ned av syrisk luftvern.

Den republikanske senatoren Lindsey Graham (Foto: John Orrell, U.S. Air Force)
Den republikanske senatoren Lindsey Graham mener iranerne tester Trumps tålmodighet. (Foto: John Orrell, U.S. Air Force)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart