Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Norsk-israelsk familie bor midt i skuddlinjen til Hizbollahs raketter

Den norske forfatteren Asgeir Ueland bor midt mellom Golanhøyden og grensen til Libanon. (Foto: Skjermdump TV2)
- Vi venter bare på krigen, sier norske Asgeir Ueland til TV2.

Den norske forfatteren Asgeir Ueland bor i den israelske landsbyen Yesud Hama’ala like ved grensen til Libanon sammen med sin israelske kone og deres to barn. Søndag 15. september sendte TV2 et intervju med Ueland, som frykter en ny krig mellom Israel og terrorgruppen Hizbollah i Libanon.

– Det begynner å dra seg til. Stormen begynner å øke i styrke, sier han i TV-intervjuet med journalist Pål T. Jørgensen.

Det er bare to uker siden det nesten brøt ut full krig i nord. Hizbollah avfyrte flere panservernraketter over grensen mot Israel. To av rakettene var bare meter unna å treffe et israelsk militærkjøretøy med fem soldater ombord. Et direkte treff hadde trolig drept soldatene og utløst en større væpnet konflikt. Ueland tror det bare er et spørsmål om tid før krigen bryter ut for alvor.

– Det man snakker om i dag, er en massiv krig, ikke småting over grensen.

Huset til Ueland og familien ligger bare ni kilometer fra den libanesiske grensen. På andre siden har Hizbollah full kontroll over det sørlige Libanon. Det er anslått at den sjiamuslimske terrorgruppen med tette bånd til Iran har et sted mellom 160.000 og 200.000 raketter i sitt arsenal. Det er mer enn de fleste NATO-land. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier de ikke vil nøle med å bruke rakettene til å oppnå sitt mål om å utslette Israel. Norsk-israelske Ueland sier det israelske forsvaret er godt forberedt på en krig.

– Israelerne har lagt opp til en ganske aggressiv krig i Libanon, hvis det blir en ny krig. Det vil si at ingen ting er utenfor rekkevidde. Det kommer til å bli mer blodig, mye hardere, og med større tap på begge sider – både av sivile og militære, sier han i TV2-intervjuet.

Familien har gjort det de kan for å forberede seg på en krig mellom Israel og Hizbollah. Blant annet er husets bomberom bunkret med vann og hermetikk.

– Kommer det en rakett inn er bomberommet sterkt nok til å holde oss trygge, forteller han til TV2-journalisten.

Norske Asgeir Ueland viser TV2-journalist Pål T. Jørgensen hvor grensen til Libanon ligger. (Foto: Skjermdump TV2)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart