Den norske forfatteren Asgeir Ueland bor midt mellom Golanhøyden og grensen til Libanon. (Foto: Skjermdump TV2)

Norsk-israelsk familie bor midt i skuddlinjen til Hizbollahs raketter

- Vi venter bare på krigen, sier norske Asgeir Ueland til TV2.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den norske forfatteren Asgeir Ueland bor i den israelske landsbyen Yesud Hama’ala like ved grensen til Libanon sammen med sin israelske kone og deres to barn. Søndag 15. september sendte TV2 et intervju med Ueland, som frykter en ny krig mellom Israel og terrorgruppen Hizbollah i Libanon.

– Det begynner å dra seg til. Stormen begynner å øke i styrke, sier han i TV-intervjuet med journalist Pål T. Jørgensen.

Det er bare to uker siden det nesten brøt ut full krig i nord. Hizbollah avfyrte flere panservernraketter over grensen mot Israel. To av rakettene var bare meter unna å treffe et israelsk militærkjøretøy med fem soldater ombord. Et direkte treff hadde trolig drept soldatene og utløst en større væpnet konflikt. Ueland tror det bare er et spørsmål om tid før krigen bryter ut for alvor.

– Det man snakker om i dag, er en massiv krig, ikke småting over grensen.

Huset til Ueland og familien ligger bare ni kilometer fra den libanesiske grensen. På andre siden har Hizbollah full kontroll over det sørlige Libanon. Det er anslått at den sjiamuslimske terrorgruppen med tette bånd til Iran har et sted mellom 160.000 og 200.000 raketter i sitt arsenal. Det er mer enn de fleste NATO-land. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier de ikke vil nøle med å bruke rakettene til å oppnå sitt mål om å utslette Israel. Norsk-israelske Ueland sier det israelske forsvaret er godt forberedt på en krig.

– Israelerne har lagt opp til en ganske aggressiv krig i Libanon, hvis det blir en ny krig. Det vil si at ingen ting er utenfor rekkevidde. Det kommer til å bli mer blodig, mye hardere, og med større tap på begge sider – både av sivile og militære, sier han i TV2-intervjuet.

Familien har gjort det de kan for å forberede seg på en krig mellom Israel og Hizbollah. Blant annet er husets bomberom bunkret med vann og hermetikk.

– Kommer det en rakett inn er bomberommet sterkt nok til å holde oss trygge, forteller han til TV2-journalisten.

Norske Asgeir Ueland viser TV2-journalist Pål T. Jørgensen hvor grensen til Libanon ligger. (Foto: Skjermdump TV2)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart