Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Eden Alene (i midten) vant reality-programmet «The Next Star» og skal representere Israel i Eurovision. (Foto: Keshet)

Hør årets israelske Eurovision-bidrag

19 år gamle Eden Alene synger på fire forskjellige språk.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I begynnelsen av februar ble det klart at Eden Alene, en 19-åring fra Kiryat Gat, skal representere Israel i Eurovision 2020 i Nederland. Alene blir første etiopiske jøde til å representere Israel i sangkonkurransen Eurovision.

Nå er det bestemt hvilken låt hun skal representere Israel med. Låten heter «Feker Libi», som betyr «The Love of My Heart» på amharisk, et semittisk språk som tales i Etiopia. Teksten i låten er på fire forskjellige språk. I tillegg til amharisk vil Alene også synge på hebraisk, arabisk og engelsk.

Sang og melodi er skrevet av Doron Medalie, som har stått bak flere av Israels suksessfulle bidrag i Eurovision de siste årene. Blant annet skrev han låten «Toy» – som førte Netta Barzilai til topps i Eurovision for to år siden.

Alene skal delta i den første semifinalen i Eurovision 12. mai. Der vil hun konkurrere om en plass i finalen 16. mai. Israel har kommet til finalen i Eurovision de fem siste årene – og vant som nevnt Eurovision i 2018.

Tror du låta kan vinne Eurovision? Si din mening i kommentarfeltet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart