Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Ingen tegn til luftangrepet Israel ble beskyldt for i Libanon

- Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sier en kilde fra israelsk sikkerhetstjeneste tirsdag kveld.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Alle deler av det israelske forsvaret har vært i full aktivitet i dag i forbindelse med omfattende forsvars- og beredskapsøvelser over hele landet. Dette har antakelig bidratt til å avstedkomme rykter om israelske angrep. Slike rykter ble til tre ulike medierapporter i løpet av dagen, skriver Jerusalem Post. Det skal ha versert rapporter om israelske angrep mot både den egyptiske grensebyen Rafah ved Gaza, mot Syria og mot Libanon.

 

Luftangrepene i Libanon

Størst oppmerksomhet fikk saken om to angivelige israelske luftangrep mot byer sørøst i Libanon, nær grensen mot Syria. Dette er steder hvor Hizbollah står sterkt. Opplysningene kom fra flere libanesiske medier. En årsak til at saken fikk stor oppmerksomhet i nyhetsbildet, er at mange israelske fly har vært i luften i forbindelse med øvelsene som pågår. Det har lett kunnet gi inntrykk av at det kunne være angrepsplaner på gang.

Det israelske forsvaret har understreket i forkant av ukens øvelser at det kun er øvelser som står på programmet deres for uken. Av prinsipp har de ikke villet uttale seg om utenlandske medierapporter, og kommenterte derfor ikke saken i dag. Men da en reporter fra Jerusalem Posts hebraiskspråklige søsterpublikasjon Ma’ariv spurte en kilde fra israelsk sikkerhetstjeneste om saken, fikk journalisten følgende svar:

– Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sa kilden med et smil.

Hizbollah har hele tiden tilbakevist at Israel skulle ha angrepet dem i dag.

Tirsdag ettermiddag rapporterte den israelske tv-kanalen Channel 2 at Israel ikke hadde gjennomført luftangrep i Libanon denne dagen.

– Det var ikke noe angrep. Ikke alle eksplosjoner i Libanon skyldes Israel, sa reporter Moshe Nussbaum ifølge Times of Israel.

I dagene etter hendelsen har det ikke kommet fram noen opplysninger som kan bekrefte påstandene om verken at det var et luftangrep eller at Israel skulle ha stått bak det.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart