Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Leser ikke Stavanger Aftenblad artiklene de selv publiserer?

Skjermdump fra forsiden av aftenbladet.no 19. juni 2017.
Skjermdump fra forsiden av aftenbladet.no 19. juni 2017.
Hvis man publiserer en artikkel uten å lese den, kan overskriften man lager bli pinlig unøyaktig.

«Israel kuttet strømforsyningen: Nå lever nesten 2 millioner palestinere stort sett i mørket på Gazastripen» blir leserne av Stavanger Aftenblads nettside fortalt på forsiden 19. juni 2017.

De som åpner artikkelen, finner en annen historie. Artikkelen er levert av nyhetsbyrået NTB, som har sendt ut saken med overskriften «Gazas innbyggere i stummende mørke». Til NTB å være, gir teksten et overraskende nyansert bilde. En av mellomoverskriftene lyder for eksempel «Abbas kutter», så hvorfor velger Aftenbladet å gi Israel alene ansvaret i sin overskrift?

De som nok mest reagerer på NTBs artikkel er Fatah-ledere som måtte flykte for livet fra Gaza-stripen i 2007. NTB skriver: «Hamas, som vant valget i de palestinske områdene i 2006, men som året etter ble fratatt regjeringsmakten av Abbas og siden har måttet nøye seg med å styre på Gazastripen, kan lite gjøre.» En mer forskjønnende måte å beskrive det blodige kuppet som Hamas gjennomførte på Gaza-stripen sommeren 2007 skal man nok lete lenge etter.

Strømproblemene på Gaza-stripen koker ned til det enkle faktum at palestinerne nekter å betale for strømmen.

– Det er ikke noen strategisk eller moralsk grunn til at Israel skal levere gratis strøm til Gaza, skriver professor Efraim Inbar 18. juni. Hamas bruker strømmen som Israel leverer til å bygge terrortunneler og produsere våpen. Hva tvinger Israel til å hjelpe folk som støtter en organisasjon som er ute etter å ødelegge staten? spør Inbar. Han håper en tøff håndtering av saken fra Israels side kan føre til endret oppførsel fra Gazas ledere. Han peker på Tyskland som eksempel, som ble et mer fredelig innstilt land etter at landet led fullt nederlag i andre verdenskrig. «Kanskje litt mørke vil hjelpe folkene i Gaza til å se lyset?» avslutter Inbar.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart