Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

MIFF i lærebok på Sammenlignende politikk

Boken Land, makt og følelser fra Fagbokforlaget.
Boken Land, makt og følelser fra Fagbokforlaget.
Er MIFF et eksempel på jingoisme?

Boken Land, makt og følelser av Frank Aarebrot og Kjetil Evjen er pensumlitteratur for studentene på Sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

«Et relativt nytt fenomen er at medlemmer i én nasjon er jingoistiske på en annen nasjonalitets vegne, den norske organisasjonen Med Israel for Fred tør være eksempel på dette,» skriver forfatterne.

Ifølge boka er jingoisme en ekstrem form for patriotisme, «et ekstremt positivt syn på enhver handling ens egen nasjonalstat måtte ha utført».

MIFF skal altså være jingoistisk på Israels vegne.

Aarebrot og Evjen kan umulig ha lest hva MIFF skrev i artikkelen Hva betyr det å støtte Israel? i mars 2014.

MIFF skrev først hva det ikke betyr å støtte Israel: «De fleste nordmenn støtter Norge, men det betyr ikke at vi til enhver tid støtter de valg som skiftende regjeringer tar, eller de lover som skiftende stortingsflertall innfører.

Det samme gjelder for støtte til Israel. Israel er et demokrati med skiftende regjeringer og et mye større religiøst og politisk meningsmangfold enn i Norge. Vi har aldri møtt en Israel-venn som alltid er enig i alt israelske myndigheter eller israelske organisasjoner i ulike avskygninger gjør. At det skulle finnes slike er en myte som våre meningsmotstandere prøver å dyrke frem, som om venner av Israel er tankeløse nikkedukker, nærmest hjelpeløse, fjernstyrte ofre for en ond makt.»

MIFF skriver videre: «Med Israel for freds hovedmåte å støtte Israel på, er å formidle synspunktene til de store gruppene i Israel. Vi har tatt på oss å være Israels forsvarsadvokater i Norge.»

Siden synspunktene til de store gruppene i Israel mangler i norske medier og norsk akademia kommer vi til å fortsette, enten vi får den ene eller den andre merkelappen.

Klikk her for å bli medlem av MIFF nå.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart