Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)

Rødner korrigerte i Dagens Næringsliv

- Kjetil Wiedswangs påstander er basert på feil oppfatning av internasjonal rett, og dessverre i demoniserende ordelag, skriver Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Lørdag 13. mars satte Dagens Næringsliv dette innlegget på trykk.

Dette var en lett forkortet utgave av innlegget slik det ble sendt til avisen:

Vaksineoppgjøret

Under denne overskriften skriver Wiedswang 5/3 at Listhaug vil rive vaksiner ut av armene til palestinerne og gir Israel skylden for at 4 millioner palestinere blir holdt utenfor israelsk vaksinering. Påstandene er basert på en utbredt, men feil oppfatning av internasjonal rett og dessverre fremsatt i demoniserende ordelag. Den palestinske myndigheten (PA) har som så ofte ellers spredt et falskt bilde om ansvarsforholdene. Godt hjulpet av NGOer, som har sitt levebrød fra å støtte PA uansett, sørger NTB og NRK for kritikkløst å spre usannhetene. Her trengs voksenopplæring!

Utgangspunktet er at 4. Genèvekonvensjon gir Israel ansvaret. Men ifølge Oslo-avtalen hviler ansvaret for anskaffelser og gjennomføring av vaksinering på PA. Israel skal samarbeide og koordinere med PAs helsesystem. Men Israel har ikke jurisdiksjon til å innføre sitt helsesystem i de palestinske befolkningsområdene. Dette systemet har vært fulgt siden 1995. Dersom Israel skulle begynt med vaksinering i Gaza, Judea og Samaria imot PAs vilje, ville dét vært i strid med internasjonal rett og det ville  ikke vært noen ende på fordømmelsene mot Israel. Dette fordi en avtale direkte mellom partene selvsagt går foran konvensjonen.

Faktisk har Israel gått langt utenfor sine legale forpliktelser, inkludert å holde kurs for medisinske team og laboratorieteknikere og donert testutstyr for corona, respiratorer mm. Men så begynte PA å sette seg på bakbena. I mai og juni nektet PA å motta medisinsk utstyr fra Emiratene i protest mot at Emiratene samarbeidet med Israel!

PA har understreket at de ikke er underlagt Israels forsvarsdepartement, at de har sin egen regjering og helsedepartement og gjør store anstrengelser for å få tak i vaksinen. De satset på at de snart ville motta nær 4 millioner av den russiske vaksinen. I det siste har PA mottatt over 20.000 vaksiner som er blitt gitt til høyerestående funksjonærer i PA og til den jordanske kongefamilien. Det forhold at PA gambler med befolkningens helse for å unngå normalisering av forholdet til Israel, samtidig som PAs korrupte system sørger for at ledelsen blir vaksinert, blir utrolig nok ikke kritisert og viet spalteplass i norske media.

La meg avlive nok en myte som FHI dessverre har fremsatt. De påstår at Israel har hatt flaks som har satset på en vaksine som ble godkjent tidlig. Faktum er at Israel satset på alle produsenter som ble vurdert gode nok.

Dette går inn i rekken av at for ethvert problem – reelt eller innbilt – som palestinerne måtte oppleve, får Israel skylden. PA kjører to spor: På det ene nekter de å samarbeide med Israel og ta imot hjelp derfra. Det kan de gjøre, for vestlige media vil sjeldent og da gjerne bortgjemt fortelle om det. På det andre sørger de for at villige medhjelpere, som Amnesty International, sprer usanne påstander om at Israel forhindrer humanitær hjelp. Dessverre lykkes PA med slik dobbeltsnakk så altfor ofte.

Jan Benj. Rødner

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart