Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Mats Danielsen (FrP) i utviklingssenteret til eBay i Netanya. (Foto: Privat)
Mats Danielsen (FrP) i utviklingssenteret til eBay i Netanya. (Foto: Privat)

Israelsk innovasjonskonferanse inspirerte norske delegater

Det norske utenriksdepartementet sponset turen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den årlige innovasjonskonferansen DLD Innovation Festival ble arrangert i Tel Aviv denne uken. Norske næringslivsfolk fra ti nyetablerte selskaper fra Kristiansand, Oslo og Stavanger deltok i en norsk delegasjon på festivalen. I tillegg ble en mindre gruppe fra delegasjonen, bestående av politiske representanter fra Stavanger kommune, invitert til omvisning i vennskapsbyen Netanya av byens viseordfører.

Det norske utenriksdepartementet var med på å sponse turen til konferansen, som ble arrangert av Norsk-Israelsk Handelskammer.

Israel har mye å tilby på en rekke områder innenfor teknologi. Derfor er det viktig å få til et samarbeid på flest mulig områder, sier Dag Abrahamsen, leder i Norsk-Israelsk Handelskammer, til MIFF. Selvkjørende biler, ubemannede fly og datasikkerhet er noen slike områder.

Abrahamsen roser Israel for å ha vært sterkt involvert i arbeidet med sikkerhet og overvåkning under sommerens OL i Brasil.

I en tid hvor vi opplever økt terror i Europa, har Israel teknologi som kan bli viktige redskap i kampen mot terror, forteller han.

Israel ligger i verdenstoppen når det gjelder innovasjon og teknologi.

Mats Danielsen, byrådsmedlem for FrP i Stavanger kommune, er svært fornøyd med reisen og arrangementet.

– Varaordføreren i Netanya tok oss med til utviklingssenteret for det amerikanske teknologiselskapet eBay. Netanya søker bevisst å tiltrekke seg store internasjonale selskaper, og dette har betydd mye for byens vekst, forteller Danielsen.

Da vennskapsbyavtalen mellom Stavanger og Netanya ble inngått på 1990-tallet var byene omtrent jevnstore. Nå har Netanya dobbelt så mange innbyggere.

– Norge og Stavanger må lære av Netanya hvis vi skal lykkes i framtiden, mener Danielsen.

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart