Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Ikke forbud mot omskjæring så lenge jeg er FrP-leder

FrP-leder Siv Jensen. (Foto: NTNU, flickr)
Siv Jensen (FrP) beroliget jødiske ledere.

Mandag hadde noen europeiske jødiske ledere fra European Jewish Association et møte med Fremskrittspartiets partileder Siv Jensen. De var bekymret etter at flertallet på FrPs landsmøte i mai gikk inn for forbud mot rituell omskjæring av guttebarn.

– Jeg forstår at jøder i Europa ble bekymret, men jeg vil forsikre alle om at dette ikke står på regjeringens agenda, ikke på mitt partis agenda og ikke på min personlige agenda. Jeg vil gjøre det klart: Så lenge jeg er partileder vil dette ikke bli fulgt opp. Her i Norge har vi respekt for religionsfriheten. Vi er imot antisemittisme, vi tolererer den ikke og vil bekjempe den, skal Siv Jensen ha sagt, ifølge Jerusalem Post.

Binymoen Jacobs, sjefsrabbiner i Nederland, sier han er svært fornøyd med møtet og at han tror på Jensens forsikringer.

Ervin Kohn, styreleder i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, sier til Dagen at Jensen ikke kommer utenom at landsmøtevedtaket blir stående og at forbud er en del av programmet FrP går til valg på. Kohn er likevel ikke bekymret for at et forbud blir innført, fordi «FrP er det eneste partiet som går til valg på dette».

ABC Nyheter har sjekket med Siv Jensen om hun er sitert korrekt i Jerusalem Post. Hun svarer nettstedet slik i en e-post:

–  Jeg møtte European Jewish Association mandag, uten journalister til stede. I møtet bekreftet jeg at FrP har tatt et standpunkt mot rituell omskjæring. Det handler om å beskytte barn. Jeg gjorde det samtidig klart at FrP er en sterk forsvarer av Israel og blant FrPs mange kampsaker er forbud mot rituell omskjæring av gutter ikke blant mine eller partiets prioriterte saker. På min vakt vil jeg kjempe for partiets prioriterte saker slik som bedre eldreomsorg og økte investeringer i samferdsel, skriver Frp-lederen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart