Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Listhaug-avgang vekker oppsikt i Israel

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. (Foto: Alexander Helberg, via Fremskrittspartiet, flickr)
Tidligere justisminister Sylvi Listhaug går ut mot Operasjon Dagsverk. (Foto: Alexander Helberg, via Fremskrittspartiet)
En av Israels største aviser skriver om avgangen til justisminister Sylvi Listhaug.

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Avgangen til den norske justisministeren Sylvi Listhaug (Frp) har fått stor pressedekning i Norge, men blir også lagt merke til utenfor landets grenser. Den israelske storavisen Israel Hayom skriver om justisministerens avgang.

– En alvorlig regjeringskrise ble forhindret i siste liten, da justisministeren i regjeringen, som hadde anklaget det venstreorienterte Arbeiderpartiet om å bry seg mer om terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet, trakk seg.

I Israel er de vant til en langt krassere tone blant politikerne enn vi er her hjemme i Norge. Derfor vekker det nok litt oppsikt at et Facebook-innlegg kan skape såpass sterke reaksjoner at en minister blir tvunget til å gå av.

– Etter justisministerens innlegg besluttet opposisjonen å sende inn et mistillitsforslag. Et av de mindre partiene, som hadde støttet høyresidens mindretallsregjering, valgte å følge opposisjonen og dermed stod hele regjeringen i fare for å bli kastet, skriver Israel Hayom.

Videre skriver de at Listhaug valgte å trekke seg som justisminister for å ikke risikere at hele den borgerlige regjeringen måtte gå.

– Hun sa at de organiserte angrepene på henne var ment å kneble den offentlige debatten i Norge rundt spørsmålet om innvandring, som Listhaug har vært fast bestemt på å redusere. Listhaug lovet å fortsette arbeidet i Stortinget med å bremse innvandringen, skriver den israelske avisen.

I fjor ble Listhaug intervjuet av den israelske avisen Yedioth Aharonoth, hvor hun sa at Europa nå forstår israelernes terrorfrykt bedre enn tidligere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart