Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norsk internasjonal kirkeleder støtter Hamas-krav som vil ødelegge Israel

Skjermdump fra oioumene.org.
Skjermdump fra oioumene.org.
Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, gjentar støtte til «rett til å vende tilbake til tidligere familiehjem i det som i dag er Israel».

Lørdag 31. mars gikk Olav Fykse Tveit, den fremste norske internasjonale kirkelederen, ut med støtte til Hamas og de andre terrororganisasjonene som dagen før forsøkte å storme Israels grenser. I en nyhetsartikkel på nettsiden til Kirkenes Verdensråd heter det at demonstrantene «symbolsk krever rett for palestinerne til å vende tilbake til tidligere familiehjem i det som i dag er Israel». Der blir det også lenket til et policy-dokument som slår fast i første punkt, at Kirkenes Verdensråd støtter at «flyktningene har rett til retur».

– Vi ber for ofrene og deres familier, og vi søker Guds miskunn, kjærlighet og nåde slik at vi kan bli utrustet med kraft til å fortsette arbeidet for rettferdighet og fred, sier Fykse Tveit.

Rettferdighet, slik Kirkenes Verdensråd ser det, er at millioner av palestinere får flytte inn i Israel. Dermed vil verdens eneste jødiske stat forsvinner og bli erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Kirkenes Verdensråds krav for de palestinske flyktningene er en helt annen praksis enn den som følges for alle andre flyktninggrupper.

Mens drømmen om åpne grenser for millioner av palestinere inn i Israel lar vente på seg, ber Fykse Tveit om «hjelp og handling fra det internasjonale samfunnet til å få en slutt på blokaden av Gaza». Kirkelederen ser ut til å glemme at en FN-rapport fant at Israels sjøblokade av Gaza er lovlig etter folkeretten. Fykse Tveit vet veldig godt, men han unnlater å fortelle det, at det daglig går hundrevis av lastebiler med varer fra Israel til Gaza-stripen. Det er ingen mangel på vanlige forbruksvarer i Gaza. I stedet for å fortelle hele sannheten kaller han det en «blokade». Det korrekte er at Israel og Egypt har en kontroll av vareleveransene for å hindre at våpen og krigsmateriell blir importert til terrorgruppene i Gaza. På COGATs nettside kan du se en daglig oppdatert oversikt over mengden varer og antall personer som krysser grensen mellom Israel og Gazastripen.

Uten sjøblokade og varekontroll til Gaza-stripen, ville avanserte og dødelige våpen kunne strømmet fritt inn til Hamas og de andre terrororganisasjonene. Vi kan vanskelig se hvordan det ville skapt mer rettferdighet eller mer fred.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart