Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En brå oppvåkning

Fra en artikkel av Yosef Goell 04.06.01 i Jerusalem Post.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Demokratier, slik som Israel er, må nesten alltid gjennomgå en langvarig og smertefull prosess før de blir tvunget til å se ubehagelige sannheter i øynene. Men når de endelig har gjort det, kan den legitimiteten demokratiske systemer gir regjeringene gjøre dem i stand til å ta de skrittene som trengs for å handle slik situasjonen krever.
Dette er situasjonen for Israel i dag. Mange av oss har trengt en lang tid full av død for å våkne for at formannen i det palestinske styret, Yasser Arafat og hans følgesvenner ikke er og aldri har vært «fredspartnere». Men nå har nesten alle [israelerne] våknet for den sannheten.

Det vil ikke bli noen forandring i lederskapet blant palestinerne før de forstår at Israel ikke lenger er dumsnill. Israel vil ikke gjøre innrømmelser som kan sette statens liv i fare og bare få en papirfred i bytte. Men når dette omsider blir klart for alle, vil det komme palestinske ledere som riktignok ikke vil søke fred, men en måte å leve sammen på som kan tjene begge parters interesser.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart