Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Netanyahu og Barak

Statsminister Sharon har valgt å holde en forholdsvis lav profil i mediene. Tidligere statsminister Binyamin Netanyahu derimot har i stadig større grad inntatt rollen som kommentator.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Ehud Barak blander seg i liten grad inn i dagens politiske situasjon, men bruker sin taletid til å forsvare sine egne handlinger som statsminister.

Han skrev bl. a. en kommentar som gikk i tre av de fire største avisene i Israel. Overskriften var Vi kan stoppe terroren. Sharon følte ikke at kommentaren var noen hjelp i dagens situasjon. Han sa til «dem som ønsker å dele makten» at han har ansvaret og ikke har noen planer om å oppgi det.

Mange politikere, særlig i Arbeiderpartiet, mener at Netanyahu burde tie stille. Å komme med den slags kommentarer i den vanskelige situasjonen nå, kan bare gjøre forholdet til palestinerne enda vanskeligere.

Også Ehud Barak har gitt intervjuer i det siste. Men hans venner sier at han ikke forsøker å blande seg inn i dagens situasjon, han vil bare forsvare det han selv gjorde.

Ingen vil naturligvis nekte de tidligere statsministrene (eller noen andre) å komme med sine synspunkter. Men det må også være tillatt for dem som mener at deres kommentarer er skadelige å fortelle det.
Binyamin Netanyahu ønsket egentlig å bli statsminister ved det siste valget. Men han trakk seg frivillig da det ikke ble nyvalg på Knesset samtidig. Den gangen stod han sterkere i det israelske folket enn noen annen politiker, ifølge meningsmålingene. Men situasjonen i dag er en helt annen. Ifølge ferske meningsmålinger har Sharon langt større oppslutning enn Netanyahu. Men Sharon er gammel (73 år), og Netanyahu posisjonerer seg for å overta etter ham.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart