Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israel har donert fem millioner kroner til afghanske flyktninger som har flyktet til nabolandet Tadsjikistan. Midlene skal gå til blant annet husly, mat og utdanning gjennom FNs høykommissær for flyktninger. (Foto: UNHCR)

Israel hjelper afghanske flyktninger

– Dette er selve kjernen i Israels verdier, sier utenriksdepartementet.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Utenriksminister Yair Lapid har godkjent en donasjon på rundt fem millioner kroner til å hjelpe afghanske flyktninger som har flyktet til nabolandet Tadsjikistan etter at Taliban tok makten i landet, skriver Yedioth Ahronot.

Det er første gang Israel adresserer dette spørsmålet i offisiell kapasitet og midlene forventes å bli overført gjennom FNs høykommissær for flyktninger.

Ifølge utenriksdepartementet er donasjonen ment å integreres med annen internasjonal bistand for å gi helsehjelp, sanitærforhold, husly, utdanning, mat og profesjonell opplæring til de afghanske flyktningene.

– Israel er stolt av å være del av en internasjonal innsats for å hjelpe afghanere på flukt fra Taliban-regimet i Afghanistan. Dette samarbeidet med FNs organisasjon for flyktninger, gjennom vårt byrå for internasjonalt samarbeid, Mashav, er selve kjernen i Israels verdier, forteller Alon Ushpiz, generaldirektør i det israelske utenriksdepartementet.

Frem til nå har israelsk bistand til afghanske flyktninger gått gjennom ideelle organisasjoner som IsraAID, som blant annet finansierte redningsaksjoner for afghanske flyktninger.

Det ultraortodokse Borough Park-samfunnet i New York har også hjulpet de afghanske flyktningene ved å dele ut utallige matpakker stemplet med ordene: «Med kjærlighet fra det jødiske samfunnet».

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart