Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel hjelper afghanske flyktninger

Israel har donert fem millioner kroner til afghanske flyktninger som har flyktet til nabolandet Tadsjikistan. Midlene skal gå til blant annet husly, mat og utdanning gjennom FNs høykommissær for flyktninger. (Foto: UNHCR)
– Dette er selve kjernen i Israels verdier, sier utenriksdepartementet.

Utenriksminister Yair Lapid har godkjent en donasjon på rundt fem millioner kroner til å hjelpe afghanske flyktninger som har flyktet til nabolandet Tadsjikistan etter at Taliban tok makten i landet, skriver Yedioth Ahronot.

Det er første gang Israel adresserer dette spørsmålet i offisiell kapasitet og midlene forventes å bli overført gjennom FNs høykommissær for flyktninger.

Ifølge utenriksdepartementet er donasjonen ment å integreres med annen internasjonal bistand for å gi helsehjelp, sanitærforhold, husly, utdanning, mat og profesjonell opplæring til de afghanske flyktningene.

– Israel er stolt av å være del av en internasjonal innsats for å hjelpe afghanere på flukt fra Taliban-regimet i Afghanistan. Dette samarbeidet med FNs organisasjon for flyktninger, gjennom vårt byrå for internasjonalt samarbeid, Mashav, er selve kjernen i Israels verdier, forteller Alon Ushpiz, generaldirektør i det israelske utenriksdepartementet.

Frem til nå har israelsk bistand til afghanske flyktninger gått gjennom ideelle organisasjoner som IsraAID, som blant annet finansierte redningsaksjoner for afghanske flyktninger.

Det ultraortodokse Borough Park-samfunnet i New York har også hjulpet de afghanske flyktningene ved å dele ut utallige matpakker stemplet med ordene: «Med kjærlighet fra det jødiske samfunnet».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart