Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Holder på sitt ultimatum

Mandag avviste Netanyahu nyhetsmeldingene om at han forblir i regjeringen. Hva som skjer tirsdag kveld, når ultimatumets tidsfrist går ut, er derfor fortsatt uklart. Mandag bestemte Likuds Knesset-medlemmer seg for å starte lovarbeidet som kan åpne opp for folkeavstemning før gjennomføring av adskillelsesplanen. Statsminister Ariel Sharon vet at et slikt lovforslag ikke har flertall i Knessets lovkomité eller i plenum. Til tross for sin motstand mot en folkeavstemning, støttet han likevel at Likud utarbeider et generelt lovforslag som innebærer folkeavstemning før enhver tilbaketrekning fra okkuperte områder. Netanyahu varslet for to uker siden at han ville trekke seg som minister, om man ikke gikk med på å høre folkets vilje for planene. Tidsfristen for ultimatumet går ut tirsdag kveld. Hadde de ikke endret mening, ville trolig finansministerposten stått ledig når tidsfristen hans hadde gått ut. I følge Jerusalem Post, håper Netanyahu å overtale nok Knesset-medlemmer, slik at en folkeavstemning kan bli en realitet. Netanyahu har hele veien hevdet at en folkeavstemning er nødvendig for å ikke skape splid rundt planene, og for å forhindre ordrenekt blant israelske soldater i IDF. Mange har gitt uttrykk for at de tvilte på at Netanyahu noensinne ville gjennomføre sine trusler. Likevel hevder Jerusalem Post at statsminister Ariel Sharon allerede i en tid har vært i gang med å planlegge Netanyahus etterfølger. Med begrunnelse i den usikre økonomiske situasjonen, skal Sharon ha uttalt at ministerposten ikke ville blitt tom lenge, for å minske skadene i det økonomiske landskapet, sier interne kilder til avisen. Mange har spekulert hvem Netanyahus etterfølger ville ha blitt og flere eksperter mente det ville bli handels-, arbeids-, og industriminister Ehud Olmert, siden han ble lovet finansministerstillingen før sist valg januar 2003. (KOB og CM, 09.11.04)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart