Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Uttrykker sorg over pavens bortgang

Utenriksminister Silvan Shalom har på vegne av den israelske regjeringen uttrykt "dyp sorg" over bortgangen til pave Johannes Paul II, det religiøse overhodet i den katolske kirke. Han sovnet inn lørdag etter å ha slitt i lang tid med dårlig helse. I 1986 omtalte han det jødiske folket som "våre eldre brødre". Shalom uttalte i en kondolanse til katolikkene at "Israel, det jødiske folk og hele verden mistet i dag en stor mester i å skape forsoning og broderskap mellom trosretningene". – På vegne av regjeringen og det israelske folk, uttrykker vi vår kondolanse til den katolske kirke og alle som samlet seg ved Pave Johannes Paul II, fortsatte han, i følge Jerusalem Post. – Dette er et stort tap, først og fremst for den katolske kirke og deres hundrede millioner av troende, men også for menneskeheten som helhet. Jeg hadde selv privilegiet av å møte Hans Hellighet to ganger og jeg var dypt imponert over hans innsikt og hans menneskelighet. Den israelske staten slutter seg til alle dem som sørger over tapet av ham. Shalom sa at Johannes Paul II ble den første paven som besøkte en synagoge da han var på offentlig visitt i synagogen i Roma i 1986. Da omtalte han det jødiske folk som "våre eldre brødre". – På alle sine reiser rundt om i verden måtte han alltid sørge for å møte det jødiske samfunnet på hvert sted. Paven var engasjert i kampen mot antisemittisme, som han så på som en synd mot Gud og mot menneskeheten, uttalte Shalom i kondolansen. Også visestatsminister Shimon Peres uttrykker sorg over tapet av den avdøde 84-årige paven, og uttrykker sin respekt for hans posisjon i verdenssamfunnet. – For hvert steg han tok og for hvert sted han reiste til, oppfordret Johannes Paul II til fred og kjærlighet, uttalte Peres. Johannes Paul II, som selv var fra Polen, var den første ikke-italienske paven på 455 år da han ble innsatt i 1978.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart